Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Day 1: Dinner in Top Spot Seafood Food Court


Kami sampai di hotel lebih kurang pukul 4.30pm. Penat yg x ingat dunia punya. Sampai2 je kt bilik kami terus terbongkang tidooooo..;D Lega yang amat dpt katil. Sorry gmbr dlm bilik non adoo..xsempat nak tangkap laki aku dah terjun dulu.haha. Boleh check dkt website 360Xpres hotel to see the interior. Ecehh..

Utk dinner malam tu kami decide nak makan besar! So, kami ke Top Spot Food Court which is located just near by the hotel. Aku laki bini punyalah bersungguh bawak map segala bagai sekalinya Top Spot ni selang satu bangunan je dengan 360Xpres Hotel. Very sekangkang kera ;p Bersemangat aku letak map bwh ni nk tunjuk kat korang tau!hehe..



Food court ni terletak di roof top bangunan yg aku pun x pasti bangunan apa. Mcm medan letak kereta pun iye. So utk naik ke atas korg boleh naik lif. Tingkat bape aku dah x ingat tapi korang boleh tanya org lalu lalang disitu..Kalau nak exercise sikit ptg2, silalah naik tangga..ahkak dah longgar lutut..;D  Saat pertama aku sampai di roof top ni aku rasa was-was jugak sbb environment nya mcm ala-ala chinese food court gitu. Then kami cari restraurant yang ada tanda Halal di kedai no 25:Bukit Mata Seafood. Style makan kat sini, korang kena pilih sendiri hasil laut yang korang teringin nak makan dan bagitau je tauke nak masak apa. Semua di tanggung beres! Semua sayuran dan seafood kat sini memang segar bugar dan aku sendiri rambang mata nak pilih. haha.




Lobster,udang, sotong dan sayur midin yg cantikk dah mcm bouquet flowers aku tgk!
Spot the Pullman Hotel from the top!
Kami order lobster bakar cheese, udang masak cili, sayur goreng midin, dan sotong goreng tepung! Pertama kali mkn lobster, i can say rasanya ok-ok je. Yang buat sedap sbb ada cheese kot!heee..atau kami yg salah pilih mskn? Ada org kata, lobster ni ada pelbagai jenis. Daku pun xpasti. Tapi, overall mmg puas hati sbb lauk-lauknya semua fresh dan masak panas-panas. Total damage?? Around RM100 ++ include drinks.Quiet cheap!
Santapan malam pertama!
Menjelang malam orang smkin ramai, boleh kata hampir semua meja penuh. Aku perasan diorg ni suka makan ramai-ramai dalam satu round big table and you all can see they mix up with different races. Agak unik bg aku sbb susah nk tgk situasi mcm ni di Semenanjung!;) Mmg sgt meriahhh and mungkin sbb tu diorg panggil tempat ni Top Spot!

I really recommend you to come to taste their local food! Soon kalau ada rezeki dtg Kuching lg, aku teringin nak makan sup ala shark fin tuuu..looks very tempting youuuu!

p/s: sorry entry ni tertangguh sekian lama. ;p

2 comments:

Wafee said...

Ayoo... Looks so tempting... Huhu.. Kat Sabah Sarawak ni, yang sedapnya seafood je kan? Nak kena pegi lagi ni... Hehe

Salam perkenalan :)

Meey@ said...

@wafee: hi dear, haah sy pergi kuching ni mmg seafood klu nk mkn plg best sbb harga pun quite cheap..actually kuching ni mmg tmpt mkn.entry sy lain psl mkn x habis lg duk dlm draft saja..haha. i pun rasa nak pi kuching lg!!!bestt

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...