Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

A Symphony of Lights, Hong Kong

Hari ketiga. Habis je training dalam pukul 5 mcmtu, kami terus bergerak pulang ke hotel sbb planning kami utk hari ni lebih santai dan cuci-cuci mata saja. hehe. Ikut itinenary yg kami buat, kami akan lihat Symphony of Lights, jalan-jalan di Avenue of Star, dinner di Chungkin Mansion dan shopping! Semuanya dekat-dekat je dgn hotel jadinya xperlukan pengangkutan. Guna kaki jee dik non..hehe.
Lepas berehat di hotel, kami pun keluar lebih kurang 7pm menuju ke Star Ferry jetty. Kalau ingat lagi, aku ada cerita di sini. Rupanya-rupanya sebelah jetty tu je kawasan Avenue of Star dan kat situ jgklah utk tonton Symphony of Lights. Kawasan ni waterfornt promenade and facing to the Hong Kong Island, ala-ala macam Gurney Drive jgk la dan pesisiran pantai ni sejauh lbh kurang 500m. Byk tmpt menarik kat sini. Nanti aku cerita kt next entry yer.

Show ada setiap hari dan start at 8.pm, so make sure you arrive there before 8pm. Masa kami sampai dlm 7.30pm tu pun dah ramai org amik port masing-masing. Mmg pemandangan yang sangat-sangat cantik. Semua bangunan bermandikan cahaya! Kagum!! Masa siang mcm xnmpk apa-apa yg menarik selain the high buildings la..hehe. Show berlangsung lbh kurang 15min. Aku pun baru tau rupanya masa berlangsung ni ada ikut tema2 tertentu.Tapi antara yg aku dengar, dia perkenalkan nama-nama building yg participate dlm Symphony of Light ni. ok, nak tau lebih lanjut boleh klik sini.

Mari tgk gambar..

Hong Kong Island yang indah!! Ni sebelum show start
Star Ferry jetty dekat je haa...
Semua org excited tunggu show bermula.

  video

Masa berlangsungnya A Symphony of Lights.
Teruja tgk!!!

Belakang kami tu adalah Hong Kong clock tower
Awwwwwww~~
Laki aku pun sibuk pose.. Teruja sama kot.haha
Ni adalah A Symphony of Lights Harbour Cruise. Dalam ni diorg sediakan dinner and ada live band on board. Best2!!
Overview the Hong Kong Harbour
Ada jugak diorg sediakan perkhidmatan photographer.
Aksi pelik-pelik gila.Erkkkk..

Ok, next aku bawak korang jalan2 di Avenue of Stars pula yer..

Total Damage:
HKD0

1 comments:

shura shushi said...

Best nya ke Hong Kong, cantiknya malam di Hong Kong

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...