Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Sempena Tahun Baru

Salam semua!!!
wahhhhhhhhhhhhhhhh rindunya kt belog peliharaan yg dah lama terbiar ni!
nak buek mcm mano non ada kesempatan masa + juga mood.
Almost 4 weeks keje, masih tak dpt tune! letih tak pyh kata la..mlm pukul 9 dah tersengguk2 depan tv. Letak kepala atas bantal terus hilang tak sempat nak mimpi dah kena bgn balik. T___T
dan weekend adalah hari syurga dunia woooooooo!! hihi ;p
Sempena maal hijrah, konon-kononnya nak pasang azam tahun ni. opsss, bukan  konon-konon dah, insyaALLAH akan cuba dilaksanakan. Tak byk, 4 jek! ;p
1. Tunaikan umrah
Masih dalam peringkat perancangan keluarga. Kalau ada rezeki dan diizinkan tuhan, insyaALLAH sampailah dibumi ALLAH.. tolong doakan ya kawan2!Ameen..=)  If not my rezeki pun xpelah, mungkin tuhan nak berikan rezeki yg lebih baik dulu..apapun still berharap dpt sampai ke sana..
2.  TTC VERY HARD
haha. TTC  means try to conceive.  VERY HARD tu nak kasi bold merah menyala sikit. haha. ya, maybe selama ni usaha kami adalah amat-amat sedikit. Not just say it-berusaha dan berdoa, tetapi berusaha bersungguh-sungguh dgn penuh konsisten dan berdoa dgn bersungguh-sungguh dgn penuh rasa hope. Ada faham x perbezaannya? =) i don't want to waste my time again tetapi pokok pangkalnya haruslah bersabar dan kembali kepada qada' & qadar ALLAH..Moga tertunai azam ni.kawan2 doakan juga ya!ameenn..=)

3. Gain money make money
Yes, its all about the money! Haha. topic ni kalau bg kt laki aku sure dia yg paling ghairah sekali..=p Since i pun dah keje insyaALLAH boleh bantu suami yg dikasihi walaupun selalu kata kat dia "my money is my money, your money is my money too!" haha. tapi hati dan kasih seorang isteri takkan sampai hati kan nak buat mcm tu kat suami? ecehhh!mcm dah melalut jek ni.;p ok, the point is nak kumpul duit byk2 utk perkara paling utama no 1 & no 2 tu..=)

4. Segala-galanya yg lebih baik
Pertamanya, umat islam yang lebih baik-perubahan plg besar yg nak di buat adalah solat awal waktu! Keduanya, isteri yang lebih baik- perbaiki cacat cela diri T___T, Ketiganya, anak yang lebih baik, Keempatnya, pekerja yang lebih baik- oh, yg ini samar-samar lagi!hihi. hope, tahun ini segala-galanya adalah lebih baik dan berterusanlah baiknya.  InsyaALLAH boleh..ameen..=)

Cukuplah 4 saja. Walaupun sedikit tapi ia 'berat' sebenarnya. Itupun tak tahulah dapat penuhi semua atau tidak. Dapat 50% pun ok..tapi dapat 100% lagiiiiiiiiiiiiiii ok!haha.=p
Moga-moga tahun ini memberikan penghijrahan yang sgt bererti.
InsyaALLAH..=)
Apa azam baru u all pulak?hehe..

1 comments:

Ajan said...

AK SKE BC GROUP TTC NI TAW. SBB DGN GROUP NI LA BR TAU KEWUJUDAN TREATMENT / SCAN KT KTE NYER VAGINAL. DETAILLL PULAK TUH! HEHE.

ALL D BEST MYZAA~~ :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...