Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Preparing For A New Phase

Salam semua & morning!!=)
Rindunya dekat blog! Maaf lah, bizi sesangat dgn mcm2 urusan..(poyo jek bunyi!agagaga ;p)
Oh, lately mcm2 hal juga terjadi dkt BBF. Not really sure what happened actually (ye, agak ketinggalan keretapi sedikit!) Kan dah bilang i bizi! haha=p Whatever pun girls, jadikan itu sbgi iktibar ya!
Since blog ni pun dah turn jadi blog peribadi not again wedding blog
so, Ahhhhkakkkkkkk mmg nak jadi anti sosial skrg ni..(yelahhh sgt!!;p)

ok2, back to the title! yes i skrg sedang preparing mentally & physically for a new phase!
Ahhh.. sudah mesti korang speculate i nak jadi mummy kan??hehe.
Ameen.ameen.ameen..=)
but, not yet la darlingg! <__> insyaALLAH one day termakbul. Doakan ya!
hihi. Sebenarnya, ahhkakkkkkk dah dapat keje! yeayyy!!
ok, bunyi mcm excited jekk..tapi mcm2 berlegar dkt fikiran ni.
Offer letter dah dapat, agreement pun dah sign, so can't turn back lah whatever pun!
kahhhh=p 

Alhamdulillah, i've got a nice job! opsss..maybe!;p
I mean mmg dalam line engineering and syukur they can pay for me with master qualification.
Probation pun only 3 months..so after 3 bulan pejam celik i dah boleh amik AL.kahkah=p
Nervous tak payah katalah, seumur hidup tak pernah keje kot..
Yang paling best 11 bulan menganggur. caya x?kihkih.
ok, meh i story kronologi mengganggur kot boleh jadi a sweetest kenangan dalam hidup..

Mid December: 
send 10 copies thesis, and after that i balik kg for wedding preparation. Langsung tak cari keje konon-konon nak ikut suami keje di Kulim saja nnti.
End Feb-End March: 
bizi kawen, bertandang, pindah rumah, tune life as a wife,
End March- Mid April: 
Waiting n prepare for VIVA
Mid April - Mid June: 
Correction thesis. Baru start cari keje seriously lepas nangis-nangis dgn hubby sbb bosan duduk rumah.ahakss
Mid June: 
Send thesis final copies. 
Mid June- Early August: 
Duduk rumah saja, run business balik, hampa cari keje lagipun nak puasa dah.Tak kuasa mak nak keje time puasa ni. ok, bertangguh lagi.hehe.
Early Sept-End Sept: 
Raya woooo, sure sebulan celebrate.kahkah=p
Early Oct-now: 
run business and finally i've got the job! So, get it?hehe. 

Sebenarnya nak cakap duduk rumah jadi fully housewife sgtlah best ya!
Kalau ada baby lagiiiiiiiii best..^_^ boleh godek2 anak je kan.haha.
Syukur sgt2 i ada sugar hubby yg sgt penyayang walaupun dia tak romantik.;p
He never push me to get a job! Dan sanggup bagi semua kad ATM dia bg pada i.haha.$_$
Lepas ni, you urus duit you sendiri ye honey!;p

Yang pastinya, i akan merindui kehidupan sekarang ni.
bgn pagi  hantar suami pergi keje, mengemas rumah, basuh baju, basuh pinggan, masak for lunch, dan ptg2 layan TV and internet!! lepas ni, hubby tak dpt balik mkn luch kt rumah lg dan x dpt dah nak golek2 dpn tv kan?! omg, sebak dah dada ni..sob..sob!<__>
Hope kehidupan yang baru nanti , i akan dpt terus berbakti pada suami walaupun mungkin tak sebaik mana kan sayang? But, i will try my best to be a good multitasking wife..
And one more thing, business pun maybe dah tak dpt run kencang mcm skrg ni, 
I berpendapat buat business jek yg boleh mewah & kaya raya, kalau makan gaji ni..ehemm..maybe setakat hidup selesa saja..sapa setuju angkat mouse masing2 ya.hihi.._^
Whatever pun i percaya pada usaha & rezeki yg ALLAH bagi..
Ameen..=)

so girls, wish me luck yah!!
;p
















10 comments:

lovelyadibah said...

gudluck in your future undertaking!:)

nYomeL said...

congrats! smoga terus success dgn new job! :D

CikPuan Fara said...

tahniah dear! semoga lepas dpt keje nih.. rezeki baby pulak menyusul. Aminnnnn =)

Meey@ said...

lovelyadibah:
tq!!hihi.

nyomel;
hi nyomel..tq so much..ameen..=)

CikPuan Fara;
tq vm fara!doakan fara juga..ameen..ameen..=)

Akma said...

tahniah miza...lepas ni dapat baby lak yer..

Reen Tart Nenas said...

goodluck to u. insyallah semua ok. i'm working, but still have time to cook for hubby. cuma memang agak terbatas la menu nyer :) u go girl. pasti boleh :)

Meey@ said...

Kema:
tq kema! mommy doakan ye..=)

ReenTartNenas:
hihi tulah reen, nervous tau nak keje.then nak jadi isteri solehah lagi.ahakksss..insyaALLAH moga2 dpt adapt cepat..=)

syida shedot said...

miza, nak buat jugakla kronolgi macam miza hehehe. btw gudluck!~ n congrats!

Meey@ said...

shedot: hihi.sila2..saja la nak writing boleh buat kenangan esok dah tua baca balik monolog la kat diri sendiri'aku penah menganggur'..haha=p

zetty said...

good job kak meeya..congrats! :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...