Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Kedua Tahun

Salam readers!! ecehhh..ada ke readers aku ni?hehe.tepuk dada tanyalah iman..;p Jgn ditanya angin pus pus mana yang datang  bila tiba-tiba muncul pos kedua utk tahun ni.haha..nampak beno pemalasnya aku ni. Sebenarnya byk je entry dlm draft tu, tapi x tau la apa pasalnya duduk terperam dlm tu xpublish2 smpi skrg ni.hehe.tepuk dada tanyalah iman lagi sekali yer..

Sesuai dgn entry ke-2 utk tahun ni, kelmarin (26 Feb 2013) kami baru je menyambut wedding annyversary yang ke-2. Yippieeeee!! Rasa mcm eh..cptnya yang dah ke 2? Oh my, how time flies..=)

Nak dijadikan cerita malam annyversary day tu, kami ada sedikit selisih faham.Ala..majuk2 manja suami isteri gitukan..hehe. Then, dlm hati sure mmg hubby langsung tak ingat pasal annyversary.But i did'nt expect anything pun  pasal hubby sblm kawen lagi mmg dia jenis xreti nak romantik, surprise, candle lite dinner?huhh jauh sgt ke bulan la baru nak bermimpi. Mmg jenis buat "bodo" punya org lah!Tapi, wlupun dah tau mcm tu, kita ni yg perempuan mesti sikit2 berharap diorg ni akan ingat wlupun sekadar wish pun cukuplah kan?betul x?Janji INGAT!

Then, on that day pagi sebelum pergi kerja as usual i akan iron kemeja hubby. I belikan dia baju baru as a gift. Kemeja tu i beli masa sale chinese new year dapat harga murah. Punya lama i sembunyikan dalam gobok.hihi. Sebelum pergi kerja, i tinggalkan satu note dalam kocek baju dia. I tulis...

 " HAPPY ANNYVERSARY"
 Syg tau abg mesti tak ingat atau mmg tak tau langsung tarikh istimewa hari ini.
Sorry for not being a "PERFECT" wife.
-syg (26/3/2013)

Wahhhhhhhhh gitu sekali aku tulis. Ayat org merajuk memang buruk sekali utk dibaca berulang2 kali.hahaha;p

okla, then i pun g keje sampai kat office, hubby text said thanks and he happy with my choice of colour. He apologized to me.Takde langsung wish happy annyversary??Serious mmg geram gila & i tak reply langsung his msg. haha..kejam.kejam.Walaupun kejam, tapi dalam hati..ya ALLAH rindu gila kat suami aku sorang tu.Korang ada mcm tu x?haha. Well, this is such an EGO!!

Hari tu, mmg i balik agak lambat sikit dari office, sampai kat porch i nmpk ada  motor hubby.Alamak, mmg berdebar gila kot nak masuk rumah.I pergi angkat kain, pergi bersihkan halaman sikit dulu then baru i melangkah masuk.
I nmpk hubby tgh tido and suddenly i smelling something.HAAAAAAAAAA....i nampak BUNGA atas meja! Yessss it's B.U.N.G.A.!haha.

Reaksi i?Oh no..xsentuh langsung bunga tu then terus masuk dlm bilik dan cpt2 gi mandi.Dalam bilik air baru terpk eh kenapa ada bunga?sapa bagi kat hubby?Boleh terpk mesti student dia yg bagi! haha. Kejadah apa lah aku pk smpi mcm tu?Dah siap mandi tgh pki2 baju & nak solat tapi hati mcm tak tenang terus pi tgk dekat bunga..wahhhhhhhhhhh ada chocolate & card lagi kauuuuu..Xdan nak solat, terus ku baca itu kad. Rupa-rupanyaa bunga tu utk i!kiki. Dalam kad tu hubby bgtau, dia baru je baca nota yang ku tinggalkan dlm kocek baju sebelah ptg. Bunga pula dia dah beli pagi lagi sebelum pergi kelas.hehe.Which is mmg silap besar la aku kan tulis nota mcm tu smpi tuduh dia tak ingat langsung annyversary day.Haaahaaa..pdn muka lah diri sendiri!

Lepas solat, terus terkam hubby yg tgh tido. Batal sudah wuduk ku saat itu.haha.Say-say sorry dan makan coklat bersama. Malam tu, dia pergi main futsal. Ceit, ingat ada lah nak ajak aku g dating candle lite dinner.hahaha.;p


"Bunga mawar 3 kuntum, 2tahun yang berlalu, 1 tahun yang mendatang, semoga kita bertambah matang"
-Hubby

I'm really suprised for all what have you done.
Please forgive for what i'm doing tp you.
I have never loved someone as much as I love you..=)

ikhlas,
dari isteri yg tak pernah dpt bunga..hehe.

2 comments:

Cik Wanda said...

This post was really funny..I enjoy it..hehe

lynn said...

alahai comel...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...