Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Entry serentak

Ya Rabbi, lama nya tak menulis blog.
keletar tangan ni ha nak menaip.hihi.
banyak benda kot nak dituliskan, tetapi masa sgt2 mencumbui eh mencemburui i.
so, entry ni kira 2,3, 4 and maybe 5 in 1 malaysia la.hehe.

1. Langkawi.
I'm just come back from langkawi.last week lagi.hihi.nak cerita jek i dapat grab dua benda yg penting utk wedding. satu-kelambu ala-ala mcm ikea.rm29.90 only.murah ke?ntah, just grab it. Sebab masuk-masuk jek idaman suri benda tu tergantung cantik kt atas katil, terus amik.haha.ikea punya price, i'm not really sure.=p .

ehsan : http://ekyanie.blogspot.com/

Dua- cupcake tray!yeayy.lama gile kot da nak cari benda alah ni.tapi for mine plastic jek, dan ada bunga-bunga kecil kat tepi tray tu.Bukan vantage yer puan-puan.harap maklum, cuma rm9.90 jek.hihi. Dapat ilham dari nadia punye hantaran. See, dalam satu hantaran, boleh letak buah & jugak chocolate. bijak! Cupcake tray ni ingat nak bagi kat kaka, sbb dlm planning untuk hantaran, dia just bg makanan dua aje-cake dan chocolate utk i.so, nak tamak-tamak sikit biar dia bagi buah-buahan jugak..haha.takde ke cupcake tray 3 tingkat?5 ke?hehe..
2. Kain nikah kaka.
Sabtu lepas kami ke Pekan Lama pergi Kedai Jahit Swee Teng.haha.Setelah mendapat beberapa suggestion dari kwn-kwn, kami ke sana. Uncle ni mmg tukang jahit lelaki, boleh buat seluar, kemeja, baju melayu, dan suit lelaki juga. Yang si aunty, buat baju perempuan, tak tau wife or pekerja dia. Sampai-sampai jek, bgtau dia nak buat baju melayu untuk lelaki tapi potongan mcm kemeja-(kakak sy suruh ckp mcm tu kt tailor.haha). Lepas tu, tailor tanya nak ada pesak ke?haaaa??baju melayu lelaki ada pesak ke?seriously sy tak tahu.haha.bole gitu?kaka?lagiii la tak tau.hampeh! call my sis to confirm, she said that kalau baju melayu cekak musang or teluk belanga, mesti kena ada pesak. Kalau nak buat baju ala-ala raihan ada cuff kt tangan baru takde pesak.ooooooooooooooooooo...malu sy dgn si tailor.isk.isk.kaka ni. place deposit RM20 then 30 November da siap!Gila cepatkan!haha..nnti kita tgk hasilnya ^_^.

Ya habibi, bulatnye tunang sy.hikhik.

3. Doorgift for guest
Alhamdulillah, doorgift sudah dibeli.Terima kasih my luvly housemate Sha yang membeli belah utk i di rantau panjang! hehe..=) I just pesan kat dia carikan something yang boleh digunakan mcm dompet or purse coin. So, after discussing thru sms and mms, i decided to buy purse coin with fabrik kain guni. Katanya-yang itu paling hot sekarang ni.hehe. Cute jek kan!=) So, settle pasal doorgift, sekarang ni pening nak beli doorgift utk VIP plak..huhu.

4. OP booked
OP sebenarnya i da booked early november haritu. Guess who??hehe.
Seseorang yg sedang hot dgn hasil tangkapan gambar-gambarnya bersama newly bride n groom -nawal & firdaus! hehe=). Da lama sbnrnya i berutus e-mail dgn si dia.Cuma, ms tu tak bg apa-apa confirmation pun pasal dah berterus terang pd si dia, sy nak survey OP yg lain dulu. Nasib dia tak kesah. Tapi, mmg da rezeki dia kot, at last sy pergi kepada si dia juga setelah ada sedikit insiden berlaku antara dgn satu group photographer yg famous at BP. Teka? hehe..i tak tau kenapa he did'nt reply my sms. i text him twice on that week utk jumpa dia to discuss and tgk portfolio dia. no reply. i checked the number, betul.then i send an email and until today, he never reply ok!!! geram x? tak kan psl i reject his "head" then dia nak pulaukan i plak?erkkkk..geram kalau ingat balik!!sudah.sudah.sudah.i takkan berpaling padah. guys, just to remember u, don't judge their work from the picture yg diorg upload kt facebook semata-mata.Setakat 5-7 keping gambar saja yg diedit touch up tak boleh bg kesimpulan yg kesemua gambar diorang amik cun melecun ok! Go see ur potential OP face to face. Tgk satu-satu portfolio diorg, lihat bagaimana dia berinterkasi dgn kita ok. Itu sangat-sangat penting. Lepas tu, baru korg boleh buat keputusan. ok?

5. DIY Bantal Hantaran
DIY ini mmg saya nak share, cuma belum ada kesempatan yg betul-betul terluang utk menulis tentangnya. Gambar satu dulu bole?heee..=)

Jumpa lagi nnti on next entry.
Salam AidilAdha

tata.

7 comments:

^^mrs.deana^^ said...

hi dear..jauhnye impot OP dr kl??sy taw spe op yg faymes kt bp 2...heheh..mhal x pkej OP nawal 2??cehh..sbuk je tye...:)

Meey@ said...

mrs deana: ops, bukan OP kl tu, yg tang JB jek.hehe.quiet reasonable jugak..=) best sbb that OP takde charge utk 2nd event.nikah & sanding kira one package.then no transportation n accomodation charge.hihi.insyaALLAH, i redha dan tawakal jek.

anaztasias aira said...

cantiknya bantal hantaran kamu !!

nYomeL said...

setuju ngan anaztasia aira. cantek bantal hantaran.. ;)

Aya@Pansy Princess said...

wah.. byknyee progress. sure seronok kan satu2 hal settle. nway, cantek bantal hantaran. x sbr tggu ur post on DIY tue :)

iDa said...

ida pun suka jugak dengan bantal hantaran tu...share la...nak taw sangat...n thnx sangat share psl brown paper bag tu...sangat berguna untuk i yang bajet ciput....

btw i follow u... (juru dok kat mn??)hihihi

NANA said...

nk tau sgt cmane buat DIY bantal hantaran tu..pakai span ke..pakai polistrin..or pakai kekabu?selalu letak kat atas dulang kan?

reply to my blog eh..tq meeya!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...