Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

100 Hari Mendapat Suami

wahhhh!title entry mcm tak boleh blah je kan.haha.
yer, 100 days lagi kami nak menikah.sila lihat ticker saya sekarang cepat.
Maka esok, kiraan ratus sudah habis, masuk kiraan puluh plak da.Ngeri tiba-tiba.haha.
Perasaan?masih kosong kerana mening dengan tesis yg tidak siap-siap nya sampai macam mahu makan ini laptop supaya tidak nampak lagi times new roman font 12 yg serabutkan kepala sy nak memikirkannya.Noktah.

Nasib tika dan saat ini i mcm ada mood sikit utk menulis kerana hati mcm ada bunga-bunga sikit sikit.hihi. Sempena 100 Hari Mendapat Suami, i tepeklah entry pre/outdoor/post wedding pose and props idea yg sempat i search dari google and half of them da lama simpan dalam folder.

1.Idea with fruits.
Gambar ni i dapat daripada ahmadfairus fb. Jarangkan kita lihat buah-buahan dijadikan props utk wedding photography kecuali gambar masakan la ek. hehe.


2. Ballon
Ballon sgt sinonim dengan wedding Cuba tengok gambar bwh ni.Awesome!!!!^_^ (dengan ballon bukan aksi tidak terkawal tu yer).hehe.

3. Buih sabun
Yang ni pun sangat best. Sekarang ni ada buih sabun yang macam pistol tu. tembak jek dia kuar buih.hihi.


4. Wall
Dengan wall pun kita boleh buat mcm2 aksi. Cuma kena kreatif je dengan gaya.Lagi satu, make sure wall dicat dengan colour yang bright and opposite with ur dress colour. Boleh jugak kalau nak tampal dengan sticker yang comel-comel..=)

5. Lollipop
Props lollipop pun nampak comel jugak. Dapat makan sambil beraksi.hihi.



6. Gula Kapas
Yang ni memang feveret i.Agaknya, tak mula lagi photoshoot, da abis kot i telan gila kapas ni.hahaha.


7. Signage
Macam2 idea yg boleh kita boleh buat dengan signage.cth, "love" . Or boleh juga kita DIY pangkal nama pasangan guna polistren dan cat kan ia.Kemudian kita bawa photoshoot.


8. Frame
Kalau kat rumah ada frame yang da terpecah cermin, jangan dibuang okey. Boleh di gunakan sebagai props utk wedding nanti!!=)

I percaya korang pun mesti ada idea lain yang lagi bestkan utk photoshoot!
So, share la.


tata.titi.tutu.

8 comments:

^^mrs.deana^^ said...

dear..,klu i prefer pd belon..so suwit sgt2..,pkai yg belon gas la,xpn prop pkai pyung white lace pn OK dh..so,ble kte de prop kte blh wat freestyle,xdela kekok nk brposing nt..hehehe

Puan D0T said...

shantik gmbr smuanye...

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

erm ...kalau iqa iqa suke sangat gune benda2 yang cute contoh baloon yang ada tangkai tu..yang ade tulisan2..pas tu kalau macam iqa n ikhwan kneal dari zaman sekolah darjah 5 so kalau pakai pakai baju sekolah pun macam besh je..tp pakai baju sekolah menengah la sekolah rendah jenuh la plak nak tempah sebab tak de saiz hehe

Khumaera Ismail said...

suke yg belon2 tu.. =)

Mia-Ina said...

nice meey ada gmbr pre wedding

anaztasias aira said...

saya suka semua idea ni !! ada sebahagiannya digunakan masa pre wed saya hehe =)

Reen Tart Nenas said...

kena beli lolipop! lupa plak!

Lembayung Senja Photography said...

Looking for wedding photographer? Visit us now for our special year end sale 2010 promotion just for you! ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...