Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Tema Nikah

Those yg baca entry sebelum ni,
pasti sudah dapat agak tema nikah i kan?kan?kan?
Da habaq kat korg sume, nikah outfit i warna biru turqoise kebiruan-biruan ala-ala macam langit yg biru keputihan.
Ala senang cite light biru la deknon!haha.

Macam ini!


Nak dijadikan cerita sekarang ini,
i bercadang untuk guna another colour instead of blue!
So, takdela nampak pale sgt majlis nikah dengan satu colour saja!
For example, baju da light blue, takkan bunga, pelamin, hantaran light blue juga?
So kena cari colour yang shock and kebaboom!haha.

Da study.S o, hasilnya saya dapat ini;

A. Beachypinkblue


B. Pinkblue



C. Purpleblue


D. Redblue


E. Blueyellow

Now, i buntu sgt ok! Kena pilih satu saja.
So, keje korang yang baca entry i ni pilihkan. Cepat!muahahaha.
plezzzzzz...........(mood ngade!)

yang penting nak nmpk sweet jek
Awwwwww~~

*hugs*

p/s: i mcm nak pilih A, C pun cantik, E juga!<_>



15 comments:

Khumaera Ismail said...

Meey, yg A lawa.. =)

didieadila said...

A mmg cntik..sdkit garang..
C gabungan 2 colour ni menjadi elegan..
D menarik jugak...xpnah tgk org buat lg..hehe...
B & E Sweet...soft colour :)

Ni pendapat sy la..mata org lain2..hehe

Hawa CMS said...

i vote for A. sbb satu mcm pale which is the baby blue, and shocking pink makes it interesting!

good luck!
hehe~

Renee Meow said...

meow..~

purpleblue + blueyellow sangat chantekk...!! so far jarang lagi tgk org wat blueyellow... ;)

owh yea, i linked n followed u.. muahmuahkirikanan~


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nYomeL said...

i vote for A! ;)

mamaleen said...

saya vote pinkblue!

Meey@ said...

Khumaera Ismail: Kan!!!^_^

didieadila: TQ for your opinion.i mcm da boleh decide nak yg mn!=) heeee..

Hawa CMS: betul sgt yg itu.another colour must be shock than babyblue tu kan!=)

Renee Meow: meowwwww!(garangnye!)haha. itula.kalau nk buat dr yg lain, blueyellow adalah pilihan tepat! terima kasih i linked u too.muah.muah.

nYomel: ^_^ i like A too

mamaleen: cantik juga kan pinkblue tu.sudahnya jd rambang mata.haha.

anaztasias aira said...

saya mestila vote purple blue eeheehe

^^mrs.deana^^ said...

dear!!i like A pic...so fancy..!!:)

Meey@ said...

anaztasias aira: tau sgt da!haha=p purple girl!

mrs.deana: aaaaaaaaaa.ramainya pilih A.nmpk mcm semakin kuat keputusan ku ini.hehe=)

harzharun said...

yellow blue tu nmpk sgt sweet & classy la...di mata i la...

iedayah said...

blue n pink dear..sweet..=)

Nurul said...

miza, aku nk ko amek A (suke ati aku je..haha).
bru meletops weii..biru da soft, so nk bg xkelam sgt matchingkn dgn shocking pink 2. marbeles g2 ;).

CikSyafa said...

my dear,

A tu sangat lawa...i loike hehe

i linked u ya ^___^

Reen Tart Nenas said...

purple blue best :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...