Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Terjebak Dengan Susun Atur

Salam ceria!!Dah hujung-hujung tahun ni pergi office pun macam boring jeee. Keje dah xbanyak dan lab pun dah xde terima case...apa lagi kita melagha laa..haha. currently kilang aku keje ni really in bad situation. Now, kilang dah buat retrachment. More than 400 indirect employees will be affected. Gila x?  Batch 1 dah pun release nama..so kita tunggu next batch plak sapa yang kena??haha.Tapikan tapikan..kalau aku dapat pun alhamdulillah syukur dpt jugak aku duit sedebuk sbb nya kalau nak resign sendiri soon mcm susahh jee boss nak bagi lepas dan xde plak nak merasa jd org kaya duit pampasan..hehe. Kan?kan? ok, mulalah aku ni nak melalut;p

Sejak aku dah aktif balik berblog, walaupun mcm xde org nak baca je..hahaha..tapi aku suka je nak share mcm2 dlm blog ni. eh suka hatilah blog aku.haha;p yang ni mmg syok sendiri..hehe;) Sebenarnya aku dah terjatuh hati dgn satu blog susunatur. Klik here.  Sejak lama dulu dah aku selalu blogwalking dkt omputih punya blog to read how they organize their home and share DIY thingy. Best tau!Mmg aku minat sangat. Tapi..masa tu sekadar blogwalking je lah utk baca suka-suka. Idea dan kreativiti diorg mmg best! cuma yang aku rasa susah nak jadikan kenyataan bila some tools and material, gajet-gajet & etc yg diorg ada dan gunakan sangat susah nak dapat kat Malaysia ni kecuali di IKEA lah.hehe. Plus, sekarang pun masih duduk rumah sewa je..itu yg mcm xde mood sangat nak berhias rumah cantik-cantik sgt. hehe;p Korang boleh tgk kat bloglist "Heart Them" yg aku share disitu.

Seriuosly masa tgh blogwalking blog kwn2, terjumpa blog Susun Atur Sioca ni rasa kagummmm sangattttttttt!! Akhirnya aku jumpa juga Malaysian blog yang share benda-benda gini. Then, lagi kagum bila ramai blogger2 yang share dan sahut cabaran! Very interesting dan aku pun patut meyahut cabaran itu!!!;)hehe. Maybe aku xdpt buat sehebat mcm blog omputih tu kan tapi kita mula dari perkara yg kecil-kecil dan simple dulu. Lagipun, manalah nak sama bumi Malaysia ni dgn negara omputih tu kan? So, kita berpijak di bumi yang nyata ok??haha.  Xpe, kita praktik dulu di rumah sewa, esok rumah baru dah settle (InsyaALLAH!;) kita restart balik..hehe..

Cabaran Susun Atur Sioca bulan Nov: Dapur. Ok, tau dah terlewat Nov will end in 5 days tapi aku nak share jgk..Next entry lah! dah panjang sgt ni. Bye!













2 comments:

E-ta said...

salam singgah...saya pun dah terjebak.nampaknya kehidupan lebih teratur sbb tahu cara nak menguruskan kehidupan .terjebak dalam perkara yg baik oklah,kan

Meey@ said...

@E-ta: salam dear..=) salam kenal! baguskan involve dlm berkaitan dgn susun atur..sy pun minat dan teruja nak jadi sebahagian dari geng susun atur..hehe.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...