Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Saya yang berdosa dengan suami..Y______Y

Alkisah cerita ni berlaku semalam di Parit Buntar (PB).
2-3 hari sebelum tu da ckp kat suami nak pergi USM nak jumpa kwn2, jumpa SV dan kalau sempat nak g shopping sikit utk raya. So, pg tu kami pun bersiap-siap, biasanya kami akan tukar kereta sbb perjalanan i jauh sikit, so i bawa Honda en suami dan suami bw Kanch. Tgh2 panaskan enjin suami tanyalah ni kete Kanch ni ada minyak ke tidak.hehe. Meter minyak Kanch tu mmg da lama rosak so each time filling petrol, i akan reset km to zero dan main agak-agak jek kalau biasa isi RM10 boleh jln dlm 70km (history sebelum minyak naik harga!). Masa tu  tgk km ada 64km. Disebabkan tempat keje suami dlm 6 km jek pergi balik dan menganggap ada lebihan minyak byk i katalah kat suami dengan confidentnya.."Banyak lagi tu". Ok, kami pun slm2 kiss2 bye2.

Tgh hari tu, suami call bgtau dia balik rumah nak rest.
Then, i pun nk take a lunch n terus g shopping beli baju n kain pelikat utk abah psl next week nk balik johor.
Tempat favourite utk shopping adalah dekat Kedai Kain Hj Fauzi.haha. betul-betul kt pekan. So, i carilah parking berdekatan dengan kedai tapi semuanya kena kupon. Pusing lg cari parking dgn harapan adalah area yg tak perlu kupon sbb sebelum  move to Kulim parking kt situ semua masih lg pakai parking syiling. Disebabkan mls nak turun dan nak save duit beli kupon punya psl, i sanggup pusing lagi dan lagi dan akhirnya  parking dekat dlm pasar awam punya compound. Senyum lebar-lebar siottt sbb parking kt situ mmg tak kena kupon. Parking pun banyak kosong dan dekat jek ngan kedai.Haha.Gelak besar dlm kereta.
Ok, tgh sedap2 parking baikkkk punya tiba2 bunyi SRETTTTTTTTT!!!Damn!
Ok cool..cool..reverse balik, bunyi lg tapi ni kali halus jek..
 fuhh..fuhh..peluh dingin keluar da time tu. Keluar kereta, konon-konon berlakon nak tgk cermin pastu ke depan sikit, tgk lampu ok, raba-raba body atas body tepi body kiri kanan sekali raba kat bawahh...amik kooooooooooo CALAR kereta weii! Badigol sameon punya tembok!
Gigil gila da ms ni.mati lah aku mati mati mcm ni.T____T
Takot gila kot terus lari pergi shopping smbil buat-buat cool.haha=p

Dekat dlm watson, tetiba suami call bgtau psl kereta stop tiba2 depan poli sbb minyak habis!Gulpp..telan air liur byk2 tak berani nak bersuara! Y__Y
Membebel panjang gila kot.Sepatah pun xberani nak jwb psl berdosa byk gila kat suami hari ni.Ni aku bgtau terus psl kete calar, ada pulak yg tak jumpa pintu rumah balik kang.haha.
Simpan dulu.haha.
Serius wei mmg takot gila nk blik rumah semalam.da lah kete baru pakai 5 bulan, panjang lagi hutang da bercalar balar kete. Mau terbakar telinga kena jerkah dgn suami mcm ni.haha. Hmmm..itulah yg mls bila nak bwk kete si suami ni,besar dari Kanch dah sah-sah la. Mslh lg besar bila i susah nak buat estimation while driving or parking kete tu. 
Kanch i jugak the best!wuwuwuwu.
Stressnya! erkkkk..smpi saat ni, mmg tak jumpa lg method yg terbaik utk berterus terang dgn suami! Yang pasti sebelum 1 Ramadhan mmg kena minta maaf cpt2.Sebelum dia dpt detect sendiri, baik i bgtau, tapi sebelum bgtau baik i goda dia dulu!!
cara x?
hahahahahaha=p







8 comments:

Anah said...

hahaha..double trouble la ye ko smlam..patutla emo semacam je ms tgk bola smlam,tekanan perasaan rupanya.

Putri Qaseh said...

Dapat bayangkan ketakutan itu meey..goda2 tu mmg cara..manja2 dulu, baru bgtau, mesti xkene marah *selalu buat ;P

bahIRAh said...

alamak bace je pun da gerun..hehee goda la sebaiknya sebelum nak bitau..kuikui..takpun tolong sponsor separuh nak repair..mesti tak jadi marah :)

Meey@ said...

anah: double triple la anah.malang betul aku smlm..=(

Putri: haha.geletar kot smlm bila smpi rumah.tapi senyum manis kt suami bg dia tak syak apa2.jahatnya sy!

e.t.t.y said...

mula mula, kiss dia dulu. cakap sayang kt dia banyak banyak sampai dia cair, pastu layan lagi, layan lagi lagi layan layan lagi...hahhaha gitu..pastu baru bgtau amacam??? update ye.

Meey@ said...

Bahirah: haha.gerun sgt ye.apatah lg yg empunya bdn ni.tapi nk goda pun xpndi!haha=p

e.t.ty: gelak guling2 bc ur komen. baca pun geleman sudah.hehe.ok2, i try nnti. hopefully menjadi!hahahahahaha=p

Hunny Kitty said...

masak sedap2..jadik super manja...folooooo je ape dia nak...goda dia skit...belikan small present..kalao tanya kenapa..sekali sekala wat mcm ni besh jugak..[[keta ada kat mana skang?]]

Meey@ said...

Hunny Kitty: Raden, i da masak sedap2 da ni.tunggu dia blik keje je.tekad nak bgtau malam ni jgk.haha.kete ada jek, suami bw g keje mcm biasa tanpa mengetahui kedajalan yg telah i buat ^_*! waaaaaaaaaaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...