Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Review: Nikah Outfit

i received a lots of email from readers yang bertanyakan mengenai baju nikah .
da alang-alang readers tanya soalan byk2 ni i buat review sikitlah.hihi.

ok, untuk persalinan nikah, i beli 2m chiffon beaded and 2m chiffon kosong with 4m satin lining.
Beli di JAKEL Shah Alam. Ingat Kain Ingat Jakel.harharhar.
boleh klik SINI utk mengetahui kisah pencarian awal kain nikah itu.


Design Nikah Outfit:

Baby blue, kurung modern with chiffon beaded, for skirt plain chiffon beralun2
haha.aku xreti nak describe mcm mn tang kain tu.


tudung pula, biasa2 jek xdan pun nak tempah
just beli jek tudung awning yang ada asalkan match dgn baju.
seingat i beli RM15 jek kot.haha.
bila tgk balik gmbr2 nikah baru perasan tudung ni kemek2.
menyesal pulak x gi tempah buat yang elok sikit.
senang cerita, x cantik lah tudung i!
nanges skrg pun tiada bergunanya.haha=p
aksesori tudung pinjam dgn bridal.
malas nak pk kot nak beli bagai.
just nak simple mimple jek utk nikah.

Veil pula, sewa dari blogger-Leeyana
OMG, thousand thanks to her!!
veil yg sgt sgt sgt cantik. simple but nice.
yg penting colour sgtlah match dgn baju.
suka sgt!!!=) 
ok, those yg bertanyakan mengenai tailor, kedainya kat Klang.
Tapi, jgn tanya i Klang tang mana pasal i sendiri xtau direction sbb kakak yg bawa masa tu.
I menonong jek ikut dia.hoho.
Alamak, tu je kot maklumat yg i boleh bg setakat ni.
ok, sekehlah sy sekarang.*_*
it was my bad sbb tak save number or keep any details tntg tailor tu.
yela..da hire tailor biasa-biasa jek so takdelah terpk nak keep utk u all punya ref kan.
ayoyoyo..
i da check planner book, tapi xde, receipt pun xde sbb pass kt kakak utk tolong amikkan.
Dah mintak tolong kakak dptkan info tntg tailor tu. But dont put any hopes on me yah!
But i swear, once i dpt phone num or address tailor, i will announce later!

jom layan dulu gambar-gambar dibwh

ok da cukup.
malas nak resize gmbr.
hoho

















15 comments:

nida-razak said...

cantikla baju meeya...nida tgh pening skang ni nk buat baju nikah mcm mna..huhu...

~ NANA ~ said...

C.O.M.E.L :)

Fariza said...

cntik bj anda
alhamdulillah.

K.I.N.A said...

cantik!!

aTy _faRed~ said...

cantiknyer..!!! siyes baju..kain n warne sangat cantik dan berseri..:)

zimie said...

dear, suka u punye veil dengan brooch dekat atas tu?brooch ke tu? unik.hehe ah semua la cantik! ;)

ctmz said...

sweet!! luv it meeya! btw, tema nikah kite sm ahh.. hehe~ tp i nye baby blue, soft lg.. i luv that veil lorgghh~ sweet sgt! awk pn sweet n cute pakai veil tuh.. =) congratzz btw k..

Meey@ said...

nida-razak:
tq nida..haha.design ni da out dated la..=p
kena byk bat research baru boleh dpt idea..sy mls.hihi.

~ NANA ~:
haha.tq nana!!=)

Fariza:
alhamdulillah..biasa2 jek baju sy..=)

K.I.N.A:
eh kina, baju kamu mesti lg debomm!siap simpan dlm lemari lgi..haha=p

aTy _faRed~:
tq aty=) hihi.

Meey@ said...

zimie:

tq zimie! zimie, veil tu liana punya.i sewa dgn dia.mmg cantik!=) kebetulan i mmg nak cari veil yg labuh..yg kat dada tu brooch.haha.saja nak buat aksesori..idea ni cilok jugak.=p

ctmz:
tq ctmz..sure kamu punye lagi gorgeous.i sbnrnya tak bape minat sgt biru.haha.ntah, tebiat kot nikah ngada2 nak pki biru plak.=p
veil itu mmg sgt cantik!!=) i like 10juta kali.haha=p

didieadila said...

cantik! suka kain camtu..hehe..

choclairissa @ intan said...

owh suke kaler itu..sekali pandang cam sama dengan baju sanding saye.. :)

kisah aku said...

kain tu alun2 mcm keras je...

Lynn said...

nice baju meeya...;-)

anis said...

salam... cantik la..
sgt sweet... nk tny la.. meeya gn bridal mana yer masa majlis ni???
tgh mencari bridal yg best kt bp ni... :)

Meey@ said...

didieadila: tq didie..hehe=)

anis: wslm..tq anis!i amik bridal kt tmn universiti prit raja.firmah bridal house/Kak Som.
pakej pelamin, makeup n etc sy amik dgn dia kecuali baju sanding..=)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...