Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Nak "DARA" sentiasa? Buatkan suami ^__^ selalu!

 pesal tajuk entry i arini mcm agak 'kotor' sikit? 
hahaha=p
baiklah, lusa da start puasa, excited sgt sebab dpt pergi tarawikh buat pertama kalinya dengan suami.
Dulu ms belajar, even kami satu kampus xdenya nk g tarawikh sama-sama.
Malu jugak kot, psl takde ikatan setakat gf-bf mcm poyo plak nk g mesjid sesamakan!
haha=p *melalut plak cerita*

mengenai "DARA" tadi, sy sharekan satu tips atau petua yg i jumpa ms blogwalking.
Tips ini diberi oleh ustazah Dr. Fatimah Az-Zahra untuk para isteri dan kaum ibu agar sentiasa menajdi "abqaro" menurut ayat di dalam Surah Al-Waqiah.
Abqaro bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan dan ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Kaedahnya:
Lepas solat Isya’, ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Surah Al-Waqiah ayat 35-38:

إِنَّا أَنشَأْنَاهُنَّ إِنشَاءً
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa
فَجَعَلْنَاهُنَّ أَبْكَارًا
(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh).
عُرُبًا أَتْرَابًا
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya.
لِّأَصْحَابِ الْيَمِي
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.
 
Klik Al-Quran untuk dengar dan baca.
*sayu bila dengar ayat-ayat suci ini dibacakan*

Setiap ayat Al-Quran tu kan ada mukjizatnya. Apa yang penting, berikhtiar, dan bermohon dengan ALLAH dengan yakin dan bersungguh-sungguh. InsyaALLAH kalau kita amalkan petua ini aman bahagialah rumah tangga..=) Ameen.


Entry ini untuk perkongsian semua!



6 comments:

nurul izayani said...

patut diamalkan unt kebahagiaan rumah tangga =)

^^Mrs_DeaNa^^ said...

good info!!Harus d'praktikkan...:)

Meey@ said...

nurul izayani: tula.insyaALLAH bahagia rumah tangga..=)

Deana: hihi.praktik jgn tak praktik!=p

Cik Puan Mimi said...

Thanks for the info
really appreciate it! :)

Meey@ said...

Cik Puan Mimi: welcome puan!hehe..=)

Hunny Kitty said...

great! i love it!! mintak share ek....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...