Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

The Day..=)

salam semua!=)
mesti semua tgh monday blues kan arini.hehe.
fuhh, baru siap kemas rumah,vaccum carpet, basuh baju, lipat baju, basuh pinggan n etc. al-maklumlah surirumah.hehe!arini off memasak, so da pesan kt hubby, today lunch kt luar saja!=p

lamanya x berblogging! last week minggu yg sgt2 pack dan penuh dgn schedule.hehe.
Bizi melayan both parents yang dtg bertandang ke rumah! Riuh rendah rumah dibuatnya.
Alhamdulillah, rabu yg lepas sudah selamat naik pentas amik ijazah Master!=)
Satu pencapaian yang amat dibanggakan dlm hidup setakat ini.=) Buat research is not easy as u think.. byk betul cabaran dan dugaannya lagi-lagi bila buat lab tak jadi, result unexpected and kena re-do experiment n testing, skit hati bila paper rejected, juling mata writing thesis, tu belum kira mslh SV, mslh income, mslh nak kawen lg!adoiii~ Apa pun, syukur pada tuhan sbb permudahkan segala urusan ketika buat Master dan 3 paper yg sudah dipublish adalah hadiah yang bermakna untuk student research. Org kata, mmg kena kuat semangat & tekadlah! Alhamdulillah 3 tahun yang ditunggu dgn penuh kesabaran akhirnya terbalas! Rasa kepuasan tu bila dpt naik stage dan bersalaman dgn Tuanku Canselor.haha. GEDIK tahu i hulur tangan!

Merasa kali ni dpt konvo dan diraikan oleh suami..=)
*Thank you syg for the bouquet of roses!*
Dan paling happy bila both parents sanggup dtg juga utk celebrate hari Konvokesyen sy!
Thank u both mak dan abah..and opsss for the presents juga! =)
 
Impian seterusnya untuk buat Phd masih dalam perancangan.
Buat masa ni, masih bergelar suri rumah dan sedang mencari peluang pekerjaan!haha.
Fuhh, nasib baik dah kawen bolehlah suami tanggung!Kalau masih anak dara tentu dah menggelupur menganggur kat rumah. hehe. InsyaALLAH kalau ada rezeki pekerjaan yg baik, mungkin akan bekerja dulu baru fikir2kan utk buat Phd. Mesti nak kena tolong suami jugak dari segi income, kalau tak entah bila la nak dpt beli rumah sendiri! Plus, sayang sgt ada dua degree tapi tak di guna pakai..hehe.
Semoga perancangan semuanya berjalan dengan lancar dan baik-baik saja. Ameen..=)

Nak tepek gambarlah!hehe. Semua gambar ihsan dari kwn2, i punya harap iphone jekla nak catch gambar. low quality betul.haha.
 

 



 *update gossip* haha



* with lovely family*

i love u hubby!!

=)

11 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh congrats dear! i br nk convo bln 10 ni...tp br degree la...kekekeke

Meey@ said...

nana: tq nana!wah, tahniah juga!!konvo degree lg eksaited tau sbnrnya.hihi.

CrazyHorse ^^ said...

congrats meey@...sy masih dlm perancangan nk sambung master...huhu ntah bila la jadinya?

CrazyHorse ^^ said...

congrats meeya, doakan sy pon dapat sambung master jugak...tetiba teringin nak jd lecturer plak ^^ hehe

nurul izayani said...

wahhh..tahniah meeya =)

Cik Puan Mimi said...

congratsss~~ :)

Meey@ said...

CrazyHorse: tq..=) insyaALLAH kalau ada cita2 dan semangat yg kuat utk belajar lg mmg boleh dpt! i doakan..ameen..=) gud luck!

nurul izayani: tq dear..=)

Cik Puan Mimi: tq mimi!hihi.

!k@ said...

tahniah meeya...
sgt kagum dgn awak..bukan senang nk abiskan research tu..bnyk senior sy dulu berhenti separuh jalan...
sy pulak..suka belajar..cuma sy rasa kena keje cpt nk bantu keluarga..lepas tu xtau sy ni kuat semangat ke x kalo sambung belajar lg.. :)
ape pn..rasa seronok tgok meeya n dewan tunku fauziah ni..terkenang ms konvo degree dulu..
rindu usm.. ('',)

Meey@ said...

ik@,

tq dear..=) alhamdulillah tuhan permudahkan masa buat research ni. insyaALLAH u boleh!yg penting kena kuat smgt, jgn mudah putus asa.niat dah ada tu..moga2 dipermudahkan juga utk sambung belajar;)

dewan usm ni dewan tunku syed putra kalau xsilap..hehe.

!k@ said...

aaah...dh terlupa...suami sy yg ingatkan..'syg nama dewan tu kan dtsp...' dewan tunku syed putra..huhu..short term memory lost....
insyaallah..kalo ada rezeki...cuma skrg ika dh keje di luar bidang yg blaja dulu...kalo nk sambung master kena fikir balik..nk pilih yg ade benefit untuk kerjaya ke or sambung minat lama...

Meey@ said...

ik@,

haha.tunku fauziah tu wife tunku canselor.hikhik.
xpe, nowadays dah byk pilihan course utk master, boleh juga buat research, course work or mixmode. financial support pun snng nak dpt insyaALLAH.peluang sentiasa terbuka..=)
so,gud luck for whatever u choose..=)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...