Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Balik kg dalam keadaan cacing kepanasan

haha.asal mula entry jek mesti nak gelak.
tak pernah nk bg salam.haha.*gelak lg*
ok2.i bg salam.
Asalamualaikum.tak jwb dosa.

takde nak cite apa deh.
cuma nk bgtau mlm ni nak balik Johor.
tapi.tapi.tapi.
mesti akan jadi cacing kepanasan esok sbb takmo bgtau sv i balik kg!
haha.jahat tak.jahat tak.heeee..
mintak-mintak ngan tuhan, esok dia tak cari i!dan seharusnya i akan off hp.
kejammmmmmmmnyeee!
muahahahaha.

balik kg ni pun in rushing sbb mak da berdozen kali tanya bilakah anak dia nak balik?
sbb mak i da tak sabar2 nak bershopping brg utk majlis tunang i tu yg berbaki 1 bulan 3 minggu jek lg.
ala..lambat lgi tu mak.ngehngeh.
erk..pk shopping, mesti pk duit ye x?
dala today gaji masuk, adalah last month punye elaun.
sadis oke!!
harus lebih berjimat cermat lg dan tidak membuang masa utk mengsubmit thesis dgn cepatnya.
melihat thesis adalah sgt stress.*haha*

pulang ke johor, dan seharusnya port terbaik utk shopping brg kawin adalah di Ayer Hitam!
The reason is nak pergi esok, sbb kalau b2b pergi weekend,
kedai akan jual brg2 dgn harga agak mahal dan susah utk bargain
sbb time weekend nila byk tourist2 singgah kt ayer hitam especially yg dtg dari Singapore.Diorang kan mcm kiasu sket.hehe.Dan sebab utama lain ramai org oke!so, kalau pergi weekdays,tak rmi sgt org dan pekerja-pekerja kedai pun boleh layan u all dengan baik hatinya.
haha.

okla.nnti i jejalan kt sana.i snap snap apa yg patut.
then buat review sket oke.eceh.
(nak buat review kt blog ada masa.buat abstract conference takde masa.*_*)

see u till then..
bai.

p/s: price utk tiket flight honeymoon da naik!menyesal tak book kelmarin!sedihnye!
fuh..fuh..fuh..harap2 turun balik sebelum habis promotion AirAsia!<_>

1 comments:

mysarah said...

setuju! kalau pergi shopping time weekend mesti harga lebih mahal dari biasa sebab majoriti akan pergi masa cuti punya la.. happy shopping anyway! :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...