Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Sneak preview kain tunang

finally!
i've reveived my parcel after 4days waiting!
not 4 days act, i've paid for this item since last monday n suppose paling cepat, rabu or khamis yg lepas da dapat sbb it was sent by poslaju not parcel!
ini sume gara-gara online seller sorang ni yg memberi harapan palsu kepada aku.
Without notice, or email or sms, she was informed me on thursday that her husband just post my parcel !itupun setelah berkali-kali i sms dia mintak tracking number sbb bila check kt office, parcel i tak sampai lg!bengang oke!
alasannya: BERSALIN.
oke, bersalin.i tried to understand.
Yang i marah sgt bukan apa, dia buat i tertunggu-tunggu, 2-3 kali berhari-hari i naik office tanya parcel.
Tak boleh ke nak inform awal2 dengan i bgtau apa masalah nya?
I bukan la kejam sgt dan tak boleh nak bersabar.JUST INFORM ME!Tu je..
SEBAB..dia berjanji ngan i paling lewat dia akan hantar hari selasa!
bukannya takde num phone?berpuluh kali da msg takkan tak notice lg num phone i tu,
yg husband dia tu bersalin jugak ke?
nasib last sekali, dia mintak maaf juga.
kalau tak, meroyan la ko sorang2!
haha.geram aku.
so, to all online seller, please don't make ur customer felt what im going through.
Customer is always rite.muahaha.

ok.stop psl penjual ni.tettttttt..
--------------------------------------------------------------
iskk!
sebenarnya nak cerita psl kain baju tunang.

those sapa yg tau..haha. i beli kain tunang dari online.
i beli kain ala-ala mcm erin,
tapi..tapi..tapi..
uwaaaaa...warna kain tu tak seperti yg i expect.
bila tgk gambar, ala-ala mcm slow pink yang kelam sikit..
tapi, bila tgk real, da mcm warna belacan busuk yg dull sgt..
tak berseri u all!!
i takde idea nak buat mcm mn utk menaikkan seri baju i
maybe kena beli lining yg shock colour sikit
or, pakai tudung yg ada bling..bling..
or veil i kena panjang meleret...
or make up i harus cantek...(i semulajadi tantek.haha.muntah.muntah.uwekk)
or.....beli KAIN baru????
owh..NO.NO.NO.
Nasib i beli murah aje..takde la ralat sgt..<_>

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
korang tgklaa!!
(<_>)

korg tolong bg idea..
maybe kena pki tudung yg warna bunga tu (pink-purple)
or cari warna sedondon dengan kain ni, tapi awning pink-puple
or pakai saja veil yang beli sekali package ngan baju ni sbgi tudung and beli veil warna pink-purple..

tak tahu yg mana sesuai..
tolon.tolon.tolong..
<_>






12 comments:

Xora said...

hai, nak kongsi pendapat boleh? skrang isu kamu pasal baju kamu kan? jadi yg perlu di'adjust' skrang ni, baju kamu la kan. pendapat saya, maybe letak manik warna terang daripada warna benang tu, boleh naikkan seri sikit. takde la tak cantik kain tu, cantik. Cuma kena tambah manik pasal nampak kosong sikit. tapi corak-corak kain tu dah nice sangat :)

@ty_farEd said...

warne baju tu nampak macam soft jer.. macam purplish pink.. kaLao pakai kaLEr sedondon n yang Lembut2 pon mesti nampak sangat sweet...

MY said...

huhu.. My pun baru lepas agaks bengang ngan one online seller nie.. Yakin je dier ckp dah antar semlm (Isnin). And yet Selasa 2,3 kali pi cek kat ofis xder pun. Last2 tanya track code. dia ckp "Alamak..lum hantar.. Ader silap". Kecik ati.. (-.-) . but yet this was not the worst. On the +ve side at least dier reply my e-mail..

Oh ya.. about ur kain.. I'm not that good.. But maybe as you mentioned.. boleh pakai lining yg sparking pink.. you try je bw kain tue g kedai kain.. then matchy matchy kan kain tue..

I'm not sure whether it helps or not..

Meey@ said...

xora:
xora, betul juga, maybe kena letak perisian mcm manik esp pd hujung tangan dan pada sulaman baju tu.dan kena titik beratkan pada tudung dan veil juga.kena eksperimen dengan warna! lemahnya saya dgn colour theme..theme utk engage n wedding pun masih samar2..=(
btw, tq bg pendapat!xoxo.

aty:
boleh kata juga purple-pink.tapi combination colour tu menjadikan ia agak malap..mmg kena sesuaikan dengan colour lain yg lebih lembut mcm soft pink.baru nmpk berserikan!tq aty.xoxo.

my:
yela my, i rasa marah sgt sbb mcm rugi byr poslaju rm7.tapi, service mcm anta parcel ke kutub utara.haha.seminggu baru dpt.ape kes kan!
dala tak inform dgn i.erkkk..

i da experiment da kain tu dengan segala warna yg ada kt rumah.haha.yes, shock pink boleh membantu menaikkan seri pada baju i nnti.so, weekend ni harus run and match ke kedai kain!tq my!xoxo.

dyn said...

hye dear i beli kain sulam jugak for my E-dress, maybe u just letak manik yg same color dgn sulaman u tu kat awning tudung..wud be nice..

Meey@ said...

yeke dyn??baru i tau, ramai da jugak yg buat kain sulam ni sbgi e-dress.hehe.before ni tak penah tau pun psl kain ni.jln2 kat blogshop, baru terjumpa.=)
idea u mmg great juga..beli tudung awning yg colour seakan2 dress, n put the beads kat awning tukan.awwww...thanks dyn!i linked u!

masmOna said...

hi meeya dear, since baju u soft colour maybe u can try carik veil yang warnanya terang sedikit dr warna baju. sbb i takut u akan tenggelam nanti. but ur baju is so sweet =) gud luck preparing dear! already linked u.

Meey@ said...

masmona: haah betul tu.mmg kena cari veil or tudung yg colour terang sikit dari colour baju..takde la nmpk malap jek kan!haha.thank u masmona.me linked u too!=)

Lala said...

meeya, betul gak mas kata, guna warna terang sikit. kalau nak satu color dgn baju e-day meeya,mungkin tambah beads sikit kot..

contoh macam link ni.
http://fabulouzshawl.blogspot.com/search/label/Exclusive%20Shawl
tapi bukan pakistan shawl tu, tapi exclusive shawl yang bawah sekali tu.

Meey@ said...

lala!!sgt membantu la!cantek pulak exclusive shawl tu..nnti i pk kan yer.thanks so much.xoxo!

dyn said...

oopss at least boleh pakai lg lepas ur E day..
try koleksi vispera ke..diorang boleh matchkan tudung dgn bj

Meey@ said...

erm..ada jugak meeya tgk koleksi vispera.mmg meletup da boom la tudung-tudung dia.tapi, bajet ketat sikit utk tunang ni.that's why, kalau boleh cari tudung yg mn ada jek.yg penting kena pndai suaipdnkan!=)..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...