Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Bunga Tangan Kristal

Rajin plak ai tepek entry kt blog arini.
hehe.
Baru lepas update bajet engagement dlm lappy..
kena jenguk selalu file ni, kalau tidak mesti da jadi orang tak sedar diri..haha.
lupakan.

Sempat lagi pulak gugel image pelamin panel/pelamin astana yang menjadi idaman.
Tapi, maybe akan dikongsi kemudian kat next entry.
Tak janji tapinye..hihi.
ok melalut lg.

Nak cerita pasal bunga tangan yang mcm nak gila mengimpikannya.
balik kg aritu, bertanya juga kat kedai-kedai pengantin kat ayer hitam tu.
Tapi, takde satu pun yang jual bunga tangan kristal.
Kristal yang belum jadi bunga adalah!
ok.masa tu sudah berangan nak DIY sendiri.
Tapi, mcm tak mampu dan tiada keyakinan diri.
Parahnya, kakak-kakak saya menjadi mangsa tanpa sedar.
heh..rasakan. Nasib kak uji saya mcm mengoffer diri utk buatkan bunga tangan itu utk saya.(maybe setelah kasihan melihat saya yang merengek maukan bunga itu!haha.)
Tapi, agak curious juga, ntah bila kakak saya yang sorang ni ada bakat menggubah hantaran dan bunga?langsung tak tahu..haha.
ok2, it's better i give her 100% trust.
untung-untung dia belanja or dgn kata lain sponsor.
orang sponsor tak boleh nak marah-marah.
kan?kan?kan?
oke.tabiat buruk.jangan ikut itu.heh!

mesti korg tertanya-tanya kenapa saya nak sgt bunga kristal?
nape tak guna fresh flower?paling koman, bunga artificial la kan!
takmo.takmo.takmo.
orang kata ini cinta pandang kali pertama.
pandang kali kedua.ketiga dan seterusnya tetap juga jatuh cinta.
haha.kemaruk.

bagi saya bunga tangan kristal ni ada nilai kecantikannya sendiri.
Cantik.tak kan layu sampai bila-bila.boleh gubah bunga suka hati bunga mana korang suka, warna apa korang suka.tak jadi bunga boleh gubah semula.heh.
ntahlah, susah nak luah dengan kata-kata.i sukalah.

antara bunga tangan kristal yang menjadi inspirasi;

ngigau malam ni...haha.
(credit to nazurin creations)


ya rabbi, cantiknya nyah!sukeeeeee pearl2 tu!
(credit to www.jem.ma.com)

simple but nice too!
(credit to hantarangallery)

yang ni mmg tak boleh nak kata apa da.
nganga mulut jekla.
awesome!
(credit to http://raicraft.blogspot.com)

b2b, kalau u all boleh share dan jumpa mana-mana blog/website yang ajar mcm mn nak DIY bunga tangan kristal ni, inform saya!plezzzzzz..=)

sayang u ll la!
mau pulang dan ketemu lg!

bai.


13 comments:

Sya Sakura said...

i love bunga kristal too!! First time nampak ms tengok gambar Siti Nurhaliza kawin kot, if i'm not mistaken... sgt cantik!
Pasni wajib i nak google cara DIY bunga ni.. heheh..

Btw, sy adelah meng-follow your blog. Hope u dont mind :)

Meey@ said...

hi sya!b2b juge yer?
kita ada same tastekan!wajibulghunnah yer share ngan sy klu jumpe cara diy bunga ni!haha.

haha.thanks sya!ada jugak org sudi mengfollow my blog yg tak seberapa n setahun jagung ni.
btw,gud luck for ur preparation!=)

gadis jumaat said...

macam mahal jeee bahan2 mentah untuk wat bunga tangan kristal ni.. huahuaa. semoga dapat gakkk bungat tangan impian anda nanti meeya!

Meey@ said...

sya, agak pricey jugak sebenarnya!
haha.tapi, ntah yer suka la ngan kristal.
i masih mengharap boleh dpt pegang bunge kristal ms i tunang nanti!=)
u, tinggal 72 hari lg?mcm tak caye jek..cepatnye masa berlalu!chayok2..

~Yun~ said...

nyah..cntiklaaaa yg kaler pink tuh..kalau blh bersanding skali lg,i rather choose the crystal hand bouquet bebeh!!owh yeahh!!

Meey@ said...

nyahhh!!aku mmg suke bangat yg itu juga.
cantik gile oke.tapi.tapi..tak tau sapa plak yang boleh tolong deco utk aku..i meant yg pro la!=(

Nora a.k.a Aira said...

hiii drop by =)

sila la ambik award nanti ye =)

http://anzcis.blogspot.com/2010/07/blogger-awards-came-again.html

Sya Sakura said...

A'ah.. B2B jugak, insyaAllah semoga Allah permudahkan.. hehe :)

Sy pon ade jugak cari2 cara nk DIY.. so far jumpe link ni:

http://www.ehow.com/how_6565391_diy-crystal-bouquets.html
http://www.weddingbycolor.com/scheri/milestones/24595

Tapi cm agak susah je nk buat.. tp boleh try2 kot.. hehe..
Good luck! :)

~Yun~ said...

nyah,kate kakak mung blh buat..style la beb bunga kristal tu,cntixxx..nti bg aku sekuntum ek??hahaha~

Meey@ said...

itula nyah, aku tak mengharap sgt kt dia!haha.
jahat punye adik @_@..
sekuntum ke satu kelopak?haha.

amElyn said...

i love crystal hb tooo!
hehe.nanti if dah jumpa cara buat, post entree eh!
i nak try belajar jugak!
im following u dear btw~
jom ramai2 share some info bout wedding prep.
gluck yah!
kumakikaeamelyn.blogspot.com

Meey@ said...

amelyn; haha, i tak dan lg nak belajar.mcm kena tunda ke weeding jek.=( for engagement tak sempat nak cari kt kedai mn boleh beli brg2 crystal ni.amelyn, jom kita korek cik belle punye blog.haha.i ikut u jugak.tq!hihi.

Reen Tart Nenas said...

Meeya, pls check shajaratul nyer belog. alamak, tp die xajar rasanyer cara nak buat.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...