Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

BISKUT "MALATOPS CRISPY" YANG KOMPEM SEDAP GILA!!

*STICKY POST UNTIL 1 AUGUST 2011* 
 
ok, tau tajuk entry mungkin agak poyo utk dibaca.haha=p
tapi ni bukan sebarang poyo ok ni biskut betul-betul confirm sedap gila punya.
org lain jual kuih raya 38 jenis, i jual sejenis jek..hihi.

ok, perkenalkan biskut MALATOP CRISPY!!

Maybe ada yg pernah makan dan terjumpa di mana-mana biskut keluaran Nourlie Product nih.
Original made from Batu Pahat, Johor dan biskut ini adalah antara biskut yg paling famous, terlaris dan sangat-sangat sedap keluaran Nourlie. 
So, sesiapa yg pernah makan tu mmg tau lah keenakkannya! 

Biskut ini adalah produk IKS dan buatan tangan bukan machining product ek!
Beza tau rasa biskut buatan tangan dan kilang ni. Memanglah biskut kilang ni murah, tapi kalau beli tapi xsedap, bau hampas and tengik orang pun xnak makan.last-last kuih tu berkulat sampai raya haji pun xtermakan makanya berlakulah pembazirankan.hehe. 

Ok, antara bahan atau ramuan yang terdapat dlm biskut MALATOP ni ialah:
Butter, tepung gandum, gula, BADAM CINCANG, COKLAT CHIP & CORNFLAKES. 
Ramuan mcm cookies choc chip kan?tapi rasanya adalah berbeza sama sekali!
Biskut ni rangup, dan melting dalam mulut. Makan satu, nak satu lagi dan lagi dan lagi sbb rasanya mmg enak sih!Sesuai sungguh namanya MALATOP!mmg MELETUPLATOPlah biskut ni. 
Tak caya meh order satu. Sure tak sampai raya tahun depan, korang mesti nak order lagi!
Eh ini bukan janji manis...tapi pastiiiiii punya.haha.

ok, harganya pula,

HARGA: 
RM 25/bekas
Kalau beli 5 bekas bagi RM120.
Setiap bekas atau talap ada lebih kurang 64pcs
(eh!satu talap xcukuplah nak buat raya!hehe)

TEMPAHAN: 
Dibuka sekarang hingga 1 Ramadhan

PENGHANTARAN: 
 2 minggu sebelum raya
(kalau sesiapa yg nak beli dengan penghantaran melalui pos boleh juga, tapi postage charge sila byr for your own ye..=)
pic credit to: goodexample.blogspot.com
very tempting youuuuuuuuuuuuuuu!!

o yea,just nak inform, biskut ini limited pasal i amik direct from Johor, so tak muat pulak kereta nak amik beratus2 talap. hehe.So, sapa order dulu, sy dahulukan. Bagi sapa2 yang nak rasa sampel biskut ni bgtau so sy boleh dtg suap korg mkn.haha. Consider for area Kulim-Penang jekla. Tapi xde lah nak pos2 ye melainkan dengan permintaan. I'm not desperate to get untung dgn menjual biskut ni, im just want to share with u all kesedapannya saja and thankful masih ada lagi biskut yg sedap utk tekak ni nak makan setiap kali hari raya.
Dan MALATOP ni sudah menjadi biskut WAJIB ADA dihari raya kt rumah i tu pun nasiblah kalau x habis lg dihari raya pertama.HAHAHAHA-P

dan ini adalah testimonial dari one of my friend yg gemar biskut MALATOP ni!hehe.




so?apa tunggu lagi, nak order MALATOPPPPPP roger ok!!
=)

3 comments:

Nina Aman said...

sedap gila...suka!wpun rupa dia bulat2 mcm tu je..

Meey@ said...

nina: haha.u org johor must be familiar with this cookies!sedap gila kan?hehe=) nak order roger kt email ek.=p

fitri.kamsin said...

jom shoping kat blog sya
www.productraya.blogspot.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...