Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Dasar Pe....

haha..ape tajuk tak abih tulis ni?
ok2, sy tau sy sgttttttttttt pe..dan sy memang dasar pe..!!haha=p
see the first entry on 22 April 2010.today da 5 may.wahh..2 minggu sy tak buat pape pun kt blog sy.mmg dasar pe..

okla, cite sket psl last week sy balik kg.
balik pun bertujuan, selain mmg da rindu gile nak balik umah.
Abah's side, buat family gathering kat pulau penyabong, mersing.
Lama sgt tak ke mersing,seingt sy 7 tahun lepas, after SPM.tu pun join program PKSN (ala2 mcm PLKN jgk tapi 2 weeks jek!).
Nak dijadikan cerita, kami sume bertolak dari kg seawal 8 pg.Then smpi kt rumah my aunty @kluang dulu, then baru teruskan perjalanan. 7 buah kereta konvoi.syok2..! o mak ai..mmg jauh betul. around 1pm baru kami smpi.nasib baik tak muntah dlm keta, sbb jalan dia sgtlaaaaaaa meloyakan.haha,paham2 lah jln dari kota tinggi ke mersing tu.utk sapa2 yg tak penah n nak pergi ke mersing, sila la bawak stok plastik dlm poket byk2 yer!hihi=)

konvoi..berhenti rehat kejap

see..see..see the sea.haha.tantek kan?kan?

pose dulu ngan k.long!

Sampai sana, kami terus mkn bekal yg da dibawa.heaven nye dpt mkn mcm2 lauk.sedap oo..musnah diet sy seketika.tak lupa, sy jgk buat marbel choclate cheese cake utk santapan.MARVELOUS!terbaik dari ladang..haha..opss..ni makcik2 sy yg puji oke.haruslah sedap.hihi.

my delicious cake..ngehngeh.angkat bakul sendiri..sape nak resepi, angkat tgn!

Aktiviti tak ada apa sgt, just to gather2 n borak2 kosong jek.cousin and anak2 sedara sy mmg da kelaut la depa.besh sgt tmpt ni, air laut dia biru kehijau-hijauan gitu..masih terjaga, n tak terusik.tak mcm kat air papan.pantai pun da keruh semacam jek.abg2 ipar dan pakcik2 sy mmg da ke kelong pancing ikan.isk..isk..

terkilannye sy tak dpt mandi laut..T_T

tapi, dlm kami bergembira, lepas maghrib tu kami dpt berita paklong sy dimasukkan ke ICU sbb serangan stroke dan meninggal mlm tu pukul 11.30 pm. Niat kami nak bermalam di chalet, tak kesampaian.Kami berkemas dan terus ke kota tinggi ke rumah paklong.Apa yg terkilan, kami semua tak dpt jumpa sebelum dia meninggal, sbb ikutkan plan, kami akan melawat dia keesokan harinya, selepas pulang dari penyabong.erm, org kata, sudah ajal.Apa-apa pun, sy doakan arwah paklong sy ditempatkan org2 yg beriman dan bertaqwa disisi ALLAH.Ameen..

ngan cucu arwah paklong a.k.a. anak sedara sy lah!abaikan muka sy yg sememeh ngan baju klawa.oit..oit..ni kes takde bwk baju kurung oke.

ni rumah arwah paklong sy=)

OK.jumpe lg next entry 2minggu lg.bole gitu? mmg dasar pe.....!! sila sambung sndiri.haha=P


2 comments:

IRYANI ALIAS said...

meeya..nak resepi cake tu boleh..email me ye..heheheh..

Meey@ said...

hi yani!, oke sy da email kat iryani_iryani@yahoo.com.betulkan email u ni?
nnti da berjaya, upload la pic cake tu=)
hehe.nnti boleh surprise kt hubby!mmg sedap tau!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...