Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Shopping apa?

yes, sy berjaya mengupdate blog hari ini.hip hip horeyy!
oke,mcm biasa la weekend adalah hari paling bahagia.sy taknak pk psl keje. pg lg sy dan kaka ke perodua service kt juru autocity, pegi tgk kodok kaka.alhamdulillah, kodok da ok, cume tinggal tunggu bumper tak smpi lg.insyaALLAH this week da boleh amik.=0) dan sy akan mendapat kereta sy semula yg dipinjam oleh kaka.horeyy!!

after tgk kodok, kaka teruskan perjlnan mencari kedai brg elektronik.alkisahnya nak survey perkakasan utk research projek dia, tapi ntah tersesat smpi kemana.finally, we all da give up then terus ke sunway carnival. smpi2 jek mmg da kebulur!so, terjah kenny rogers..wuwuwu.thanks yayang, for the treat.selalunya sy akan mkn quarter meal set, tapi hari ni ntah mcm tak de mood sgt nk mkn ayam, so sy amik rounders set and mushroom soup with garlic bread!sedapp..!tapi, portion meal tu mcm tak byk as usual sy mkn la.kedekut betul KR neh.hihi=p

hahaaaaa.da burpppp, ape lg kami terjahh crazy sale.parkson buat jualan gudang.maybe sale utk parents day jgk.so, kaka mmg tak ingat2, terjah men's apparel then rembat jgk selai kemeja for working.murah oke, john master punye kemeja, rm24.90 only!sy pun rembat satu utk abah.memandangkan 25 May ni birthday dia.kalau sy tak sempat balik, maybe akan dipost kemudian..

utk abah=)

tak lupa jgk..sy beli ............

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taraaaaaaa..
AKEMI Comforter set!

haha..sy mmg ada perangai suka tgk comforter cantik2.ntah, kenapa arini teringin sgt nak beli.memandangkan kat umah sewa takde katil,cuma tilam ajek, so tak berbaloi beli single set.jadinya, lepas discuss ngan kaka,we decide to beli queen set comforter for us.haha.over tak kami?? sila jgn muntah!haha.okelah, the reason beli dulu sbb nak beli sket2 utk engagement n wedding preparation.memandangkan tempoh itu insyaALLAH tak smpi setahun, so, kami kena gerak cepat2 utk tidak mencaca marbakan kami kemudian hari.haha=p

sgt puas hati beli brand AKEMI sbb full cotton with 250 counts of thread.design simple with lace renda.fall in love terus.haha.promotion today, beli AKEMI product above RM120, dpt free 1 bantal.jadila kan.PRICE??opss..price comforter ni RM167.90. Promoter ni bgtau sy, harga utk comforter ni adalah paling rendah after less yg kebanyakan store lain jual.sy rasa, tmpt lain pun lebih kurang harganya.takkan jatuh kurang dari tu.so, sape2 yg ada terjumpa comforter yg sama tapi lg murah dari sy beli..sila lempang sy oke.haha..jgn harap..buekk=p

da puas cuci mata, kami pun balik laaaa..singgah kt pelita.makan kat mamak mmg heaven tambah lg ngan pencuci mulut mc flurry oreo kt pelita.haha.tipu jek.kang kene saman plak ngan mcd..hehe.

mengliurkan tak??=p (yg atas bukn yg bwh!)

my kaka=) muka heppy dpt mkn his favourite.
wajib topup chocolate oke.isk..isk..

oke.udah2 la tu.nk tido da.esok mau bekerja.rajen tak sy kerja ari ahad??terpaksaaaaaa..uwaaa!
see next post.nite!









2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

ai...salam perkenalan...saya pn bli comforter set AKEMI...utk bilik pengantin... :)

Meey@ said...

wahhh..akak pun beli set yg sama ke?
nnti akak share picture bilik pengantin oke=)
kot2, dpt ilham utk sy plak.hehe=)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...