Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Kanak-kanak ribena bercanda

Dia comel, dia hebat, dia buah hatiku...
haha.
kaka suka ribena.tgk iklan ni, mesti ingt diri dia yg cumel jgk sbb bulat mcm ribena.
haha.

dia cumel, dia hebat, dia buah hatiku...
haha.

last friday, we all ke Penang.
wahh..lama sgt tak dating ke Penang.
rindu nak drift kat jambatan pulau pinang
sambil mengeluarkan muka dari tingkap kereta sebab nak menikmati angin laut yg tak berapa nak ada. sengal.eh betul la, sonok tgk the opposite road jam pnjng gile.
haha.kami lambai2 tgn jekla.tata.titi.tutu.

target aritu ke mall sbb nak cari blouse muslimah.haha.
naseb jumpa, kalau tak, mau aku pki baju tido sexy mexy yg aku berkenan sgt tu.
pengsan pak mak mertua aku.BAKAL.haha.


wah!first time kaka pilih genre romentic comedy.apakah!!haha.
kami tgk cite ni.
The Bounty Hunter.ai bgi 3 3/4 star.heh.


okla layan jekla sbb nak spend ms berdua punye psl.
tapi, uncle kat sebelah ai bengong.ai perasan dia da tersengguk, pastu sesekali dgr mengeruh.pastu tibe2 dgr dia gelak.tak ke sengal.haha.
nasib tak amik midnite.kalau tak, dgn ai2 sekali mengogoi dlm panggung.
bahasa apakah menggogoi itu.haha.

kaka pun sengal jgk, ntah apakah yg merasuk fikiran dia.
tiba2 diajak nye ai ni yg sengal2 muka ayam nak tertido pegi ke satu tmpt.
yeahhhhh...rewind2..
the day he was first time met my parents and family.
convocation 2008. then, that nite, we all together mkn kat tepi laut.
wahhhh..seriously..it was almost 2 years.ai rasa mcm baru jek haritu family ai dtg celebrate convocation ai. time flies faster u know.tahu tak.tak tahu diam.

maka, pergilah kami ke restoren tepi laut yg bau dia ala-ala..erk...
kol 12 kejadah nak g mkn seafood.
layan ajela sikaka ni sambil2 mengimbas kenangan manis bercanda bersama keluarga ai dulu.
tgk kt row meja yg first dari kiri.nampak?nampak tak?tak nmpk ada aku kesah.haha.
no..no..disitula tmpt kami mkn rmi2 dulu..sambung 2 meja penuh since i have a big family ngan anak2 sedara ai lg.besh sgt time tu.caya tak..bil mkn tu ai simpan lagi smpi skang.tapi abg ipar ai yg byr.ai tolong simpan jek.hoho.kecoh mcm diri yg byr.separuh heh.haha.


i promote free la restoran ni.sbb seafood dia sume fresh dari ladang.
[kejadah apa sotong goreng tepung dari ladang]heh.sedap oke.
tapi, maaf.service very the lembapan.
tak pasai2 kena sound ngan kaka.setgh jam oke duk tunggu nasi and kerang bakar.
kejamnya, kami byr sotong goreng tepung ajek.pdn muka u.
pdn muka kami jgk.sbb kuar restoren muka benyek sbb terliur kerang bkr da siap.tapi, kami ego takmo mkn.haha.rugi nyah.jgn buat mcm ini.kalau u lapa, bile yg dihajati didepan mata.tarik nafas panjang2, baca bismillah..makan dgn tenang yer.
moralnya: orang yg sedang lapa, jgn diuji begini.mau dicucuknya kerang-kerang tu ke mata kamu.kalau ke mulut, kenyang jugak deh.haha.


Sutun gureng tupung ni jek dpt dirembat keldm perut.haha.jadila labu.
i wish i will come again.
nak bwk family ai semua ke sini insyaALLAH kalau ai dpt convo next year.
Dan yg paling penting, ms tu kaka da jadi husband ai yg bulat ribena.
InsyaALLAH..=)

thanks yayang, since kita da lama tak kuar smpi midnite,so sesekali dpt mcm ni..seronok oke.
LAP U BERY MUC2 LA BETE.
lately pun kaka mcm terlebih caring deh.
or terlebih hormon.
haha..stop..stop..
nak tido mimpi ribena comelness.
oke bai.













1 comments:

girlfriday said...

lamanyierrr tak apdet meey@? bizi ke cik kak.. :))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...