Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

List of Hantaran

Love u kaka!haha.*tetibe*

After a short sit discussion with kaka,
we decided to give hantaran 7 berbalas 9

Hantaran pihak lelaki:

* Tepak sirih*
*Kain pasang + Tudung*
*Engagement Ring*
*Telekung+Sejadah*
*Fruits*
*Cake*
*Chocolate*

Hantaran pihak perempuan:

*Sirih junjung*
*Sejadah+Songkok+Tasbih*
*Kain pasang*
*Kain pelekat* sponsored by along.muahhh!!
*Cake 1*will be sponsored by angah.
*Cake 1*
*Fruits+Peelfresh*
*Coklat*
*Kuih/Biskut*

Isk, si kaka ni request makanan byk betul.haha.dasar!
red highlight tu adalah brg2 yg kami da beli.
Target seterusnya adalah mencari lagi kain pasang utk kaka yg sedondon warna ngan kain pasang i, 2 sejadah, songkok, tasbih, dan tudung.
Makanan bagai alam of course, a week before ceremony boleh settle.
Erm, harap-harap duit untung jual kain tu cukup la tuk beli semua-semua ni.
Kami budget less than 1k for both hantaran. Less is more.heh.

Owh..itu belum masuk persalinan daku, hiasan bilik dan doorgift
oke2..siapa nak sponsor sila beratur sekarang.
3%$*63 (mad)

Ya ALLAH, permudahkan dan perluaskanlah rezeki kami.
Amin...=)


4 comments:

ElyaElmo said...

dear..bilee najlis ni?

Meey@ said...

elya, insyaALLAH, 2nd or 3rd day raya nanti.will be finalized soon =)nak settle sume siap2.
wanna to give me some tips for preparation?kena tanya ngan yg lebih senior.hehe..

girlfriday said...

dont be khuatir bebehh, bagus bertunang ni, macam training before wat preparation untuk kawen nanti hehe. slamat! slamat!

Meey@ said...

haha.yela girlfriday.maybe ada buruk dan baiknya.
just keep positif.sbnrnya takut jugak nak bertunang.kata org, bertunang ni lg byk dugaan nye.insyaALLAH, moga-moga dilindungi dan dirahmati ALLAH perhubungan kami nikan.*skema tetibe* haha.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...