Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Peras & Perah

omg,
sedang memeras dan memerah kepala otak
menyediakan senarai semak, planning dan milestone dan budget utk
khatam/marhaban, nikah & resepsi

senarai semak in progress.
planning & milestone and budget after raya will be continuelah!
thanks to xora, syaz, nasrah and the other bloggers yg sudi share senarai semak korang!
and i'm doing for mine too
tapi........wuarggggggg!!
sgt letih oke!
sbb byk betul benda nak kena pk dan yup, i list even a small-small things lor!
dan risau kalau2 ada yang tertinggal dan terlepas pandang.
i need someone to be my checker.sapa sudi???yehee..
Nasib badan la kan, diri sendiri jadi wedding planner.
Letih, tapi puas!!

i love to be dictator.
sapa yang involve dlm majlis aku,
hahaha
"korang akan ditatang bagai minyak yang penuh"
ecececece..=p

penatlah.bai!





4 comments:

Nora a.k.a Aira said...

Penat tapi puas kan =) Yang penting kita start dari awal , so xdela kelam kabut =)

mysarah said...

buat checklist memang renyah. berkali2 kena betulkan. tambah yang tu, tolak yang ni. sudahnya berterabur! hehe

Xora said...

Meey@, patut kan kamu tulis
korang akan 'ditatang' bagai minyak yang penuh.

Hehe. Tatang ada maksud tu~~ sebelum menjadi Bridezilla ;p hihi.. usik aje ye.

Meey@ said...

nora: betul, betul, betul.i suka planning!jadinya bila kita buat sesuatu, kita ada guide..moga2 dipermudahkan!

mysarah: haha.u know what, i tgh stuck dgn checklist tu.tapi akan diusahakan utk diperbaiki lg dari masa ke semasa!heeeee=)

xora: hahahahaha..xora, i saja taknak buh ''.
sapa pk +ve, thumbs up!, saya pk -ve sila lari siap-siap sblm sy jadi godzilla!haha.

men usik2 yer dia, bg sikit seri perantin!haha=)
60 days to go?(if im not mistake)..so, gud luck bette!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...