Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Serabut *_*

Hi!
Salam ramadhan utk sume!
Lama da tak update blog.Pasti ada yg merindui.ecehh.
Owh, pg2 sgt da serabut, lepas jek sahur dan solat subuh terus tak bole nak tido sbb memikirkan hari pertunangan yang berbaki 30 hari tu.

Saya da mula tak senang duduk da.
Duduk pun montot panas jek.haha.*apa kena mengena*

Saya nak mengadu domba psl 3 benda yg menyerabutkan:

1) MAKEUP
Aritu punye confident nak makeup sendiri.
Tapi, jadi seriau tiba-tiba ok bila tgk wajah sendiri yang C_ _ _ _ _ kt cermin.
Ya allah,perasan betul.heh.
Ha, korang jgn pandai2 nak isi tempat kosong tu plak.haha.
Memikirkan kemungkinan yang terjadi, jln paling selamat adalah hire tukang makeup.
b2b area bp, plez tolong sy cari tukang makeup! harus cantek!

bukan tukang andam yer yang cantek, aku yang cantek.

aipppppp..

2) PHOTOGRAPHER
ni satu hal lagi tiba-tiba gatal nak amik photographer.
Alamak, series sy mmg nak sgt momento saya menjadi tunangan org dirakam dengan cantik dan indah. Kalau boleh, taknak terlepas satu pun detik.cewahh.
bajet mcm paparazi kejar diva yer ko.heh.
Betul mcm kata atiah, mmg boleh harapkan adik beradik,
tapi, yelah tak mungkin sepanjang masa mereka dengan kamera plak.
Merekakan tulang belakang majlis saya.
Kemungkinan, bantuan mereka diperlukan untuk perkara-perkara lain.
Lagipun, dorg ni tak pro la.haha.*jujur sangat*
So, saya sekarang masih dlm pengumpulan quotation.
Bajet rendah, so saya nak shoot and burn jek.Takde album pun takpe.
Tapi, kalau pakej still in bajet, mungkin akan dipertimbangkan.

3) PELAMIN
Haaaa..yang ni lagi satu hal.
Mak saya da jadi propa pulak.Tiba-tiba dia mogok takmo beli katil baru dulu.Sebabnya, abah nak renovate bilik saya lepas tunang.Sayang katil baru nanti.Katil lama pulak da pindah bilik belakang.
Abih tu mak, nak sarung cincin kat mana?
Jawab mak perantin: "La...dalam bilik la. Duduk kat lantai jek, nnti pasang langsir warne kuning mak tu. Hias-hias bilik sikit.Cantikla."
Masa ni mcm nak menangis da..saya tak nampak apa da.saya cume nampak cat dinding bilik yang warna oren tu, langsir kuning mak saya dan saya berbaju pink belacan.
Ya allah, da mcm clown buat show plak berwarna warni.
Adik, sila la tolong akak cat bilik tu yer!<_>
Memang sakit kepala dibuatnya sebab nak pikirkan pelamin tunang pulak tak pasal-pasal.
Last time, pergi survey kat butik, paling-paling mahal pun pakej tunang rm600 termasuk makeup dan pelamin. Amboi, bukan kemain mahal.
Saya decide nak DIY jek.
Cume perlukan karpet, tirai dan langsir kuning.heh!
Lagi..bantal mcm ala-ala bantal nikah, 2 vase tinggi, dan bunga hiasan..da la kot.
I try my best la!wish me luck kwn2!

So, pencarian saya sekarang ini adalah tukang makeup dan photographer.
HADDTOIII!!








8 comments:

Sya Sakura said...

wahh byknye benda kene fikir.. takpe, chaiyok!! :)

As for the photographer, sy pon ade survey byk OP, range mostly for engagement harga dlm RM500++ or 600++. Tapi tu termasuk sticky album lah, tp rsnye ramai yg boleh nego xmo sticky album or print-outs.. cube awk try2 email diorg tanye..

Nora a.k.a Aira said...

semoga semuanya berjaya k pasal photographer tu, kalo awak nak jimat kos, awak suruh dia snap je..so bayar upah snap je.. print nanti awak edit sendiri awak punya album dekat www.photobook.com.my

Cik Belle said...

good luck dear. photographer saya, with album and editing and transportation to seremban = rm500++ cubalah mintak quotation dari die. =) die ok kalau nak nego.

kalau nak diy mini pelamin sendiri kan, i suggest u sewa bantal nikah dengan bridal.. i rasa murah je kot. ehee. lepas tuh, time beli bunga untuk hiasan tuh, suruh diorang gubah terus.. normally free je gubahan tuh..

Meey@ said...

sya: yup sya, normally range harga tula.tgh survey masih!

nora: eh nora, kt photobook tu kita boleh edit sendiri gambar yer?tak perlu edit siap2 kt software lain ke?

cik belle: wow!berbaloi sgt tu atia.tapi, mau ke dorg ke johor?lg majlis sy time raya..huhu.tapi, mmg gorjes sgt sume gmba2 u.tu yg rasa nak jugak amik photographer =)

Sgt bernas oke idea u.saya nak sewa bantal nikah dgn mak andam yg saya nk tmph nnti..bunga pun mmg sy nk ke ayer hitam.bwk siap2 vase.yuhuuu..tak sbr plak nk tgk hasilnya..

masmOna said...

alololo..siannya dia. banyak mende nak kena pikir. i cuma nk bagi semangat kat sini. go go! i tahu u mesti boleh buat.jangan penin2 tau. and stay healthy and preety until ur e-day =)

journey of a lady said...

shoot & burn rasanye 300 centu je kot kn..depends bape lama la..

eh dlu sy penanh tnya bridal sewa mini pelamin 250 jek tau..tp mini pelamin je la...drpada diy mhal gak yg..bunga saje da 100 tau..artificial tu..

^^mrs.deana^^ said...

dear..awk ni org b.pahat ke??me too...klu org bp srila mak anda area pt.raja or y.peng..ni mak andam pmpuan taw..hrga dlm rm1300++.ms sy ritu mak andam pt.raja,tp dh de branch kt y.peng..klu nk tgk,awk blh tgk gmbr2 sy ms kawen kt blog sy..OP sy suggestkn pkai custom album je sng..hrga lbih kurg mcm sticky album..gmbr kawen sy sticky+storybook dlm RM1200..kna pnadai crila...Ok try da best!!sy link awk OK!!

Meey@ said...

masmona:maceh masmona!terharu ada org bg semangat.meh *hug*..=p

azzu:yup, setakat ni yg i dpt, antara 350-250.sahih da harga tu.hihi.
tak berniat nak sewa, sbb kt tmpt saya, pelamin tunang termasuk pakej da 600..bertuah la klu ada yg dpt 250 tu!hihi.

mrs deana:yup, i dari bp!yeayyy..jumpe juga org bp! mak andam perempuan betulkan!haha.asik2 jumpe yg dua alam jek.hihi.deana, boleh bg no contact or any website mak andam n OP yg u amik tu tak?klu tak keberatan email kt sy hamizah85@gmail.com.

maceh byk2 sgt!=P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...