Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Wallet & belt, brand or/and quality?Anyone?

Salam merdeka yg ke 53!!
Syukur masih dapat hidup di bumi bertuah ini.
Alhamdulillah.

So, pagi ni mcm runsing sikit.
Memandangkan sekarang tengah sale untuk raya,
ingat nak g jugak la survey utk barang-barang hantaran kahwin!
KAHWIN u..tunang pun belum.haha
Gile over kan!
eh, over tak over la..dua barang hantaran telah berjaya dirembat dengan puas hatinya!
HOHO!

Semalam satu pelusuk quensbaymall berjalan,
niat asal survey utk barang hantaran nan satu yang menjadi igaun en kaka.
tapi, kesal sgt sbb bila pergi masuk department store n butik,
design yang dicari tak ada.
owh, keciwa sgt muka itu orang
sabar ek laling, nnti kita cari lg kt tempat lain.
Akan "tayang" usahakan hingga ke negeri China.
haha.save sikit duit aku!

Muka monyok tu i pujuk pulak cari wallet & belt
tapi.tapi.tapi.
alamak, mmg blank sbb tak tau nak cari brand apa yg sesuai dengan bajet dan quality.
ikutkan kaka, dia tak mau pun, tapi i bersungguh nak bagi jugak sebab itukan melambangkan kelakian sejati.
haha.apakah aku merepek ni.
nope, i means, kalau buh dia sebagai barang hantaran, mcm sweet gitu for men kan!

So, nak tanya pendapat u all la, korang prefer wallet/belt or both?
n boyfriend/tunang/husband u all suka brand apa?
mana korang prefer quality or brand?
kalau nak quality, i prefer to buffolo skin type punye wallet and belt kot mcm braun buffel.
Tapi, harga tak henggat melaun la.haha.
Over budget ko.

Baiklah i berterus terang,
bajet i lepas sale gila-gila punye up to 80% adalah rm250
haha.gile kedekut.
so anyone?

kalau tanya bf i, dia mmg tak kesah.
sbb dia rela jek nak pakai wallet and belt yang 3 bulan sekali kena tukar baru.
haha.
so, pendapat or any suggestions dari u'll mmg
i love-love muah.muah.muah u all!
haha.

ok tata.


11 comments:

n.h.m.s said...

hi, just blog hopping and found ur blog.:)

if wallet n belt during my wedding hari tu i pilih calvin klein for hantaran & my husband pon suka.designer label, quite cheap.kotak wallet die cantik nampak ekslusif.if u ade kawan2 kat us/aussie,kirim jela.senang dapat barang2 designer label yg cantik dgn harga yang lebih murah.

~Yun~ said...

nyah,braun buffel is the best!!leather lg,mmg berbaloi..hehe~erm,kalau xmo,g survey kat online shopping,wallet CK byk gak dieorng jual..happy hunting nyahh!!hehe~

mysarah said...

tak pandai bab2 brand ni. main beli jer mana cantik, berkenan n affordable :D

Nora a.k.a Aira said...

nora prefer both !! hehe nora lebih suka kualti, jenama nora xtengok dulu hehe =)

Meey@ said...

n.h.m.s : thanks drop by! calvin klein ok jgk.kalau online shopping ada jgk yg jual wallet or belt saja.tapi mcm tak berapa nak puas sbb tak dpt nak pegang n belek sendiri! u kat aussie?u belikan lah!haha=p

yun:kulit kerbau ko suke kan.haha.bf aku tu kata takut nak pki mhl2 sgt, montot besar dan panas mesti lg cepat penyek.haha.boleh gitu..++ over budget da.tak boleh ke BB.maybe Bonia oke kot?ye tak?

mysarah: haha.betul2.tapi, nak try cari yg boleh pakai up to 1-2 tahun..that's why nak cari yg better. tapi tak mahal.haha.ada jugak org dasar kedek mcm i kan!

nora: nora boleh bg suggestion, any wallet and belt yg high quality? klu mcm polo, alain delon, piere balman ok ke?

chenta said...

POLO pun ok rasanyaa..lagipun it depends lah taste boyfie u macamana..=) sebab design dia lain2 kan ikot brand..as an example, aritu ada survey2 braun buffel. jumpa yang affordable after sale tapi design lak macam orang tua,xsookaa..

Meey@ said...

hi chenta! hoho..bf takde taste sgt.yeke?tapi sometimes choosy jgak tapi benda yg dia betul2 minat nak beli la.hehe.penah masuk BB before this, tapi design mmg limited kan..try la tgk YES nnti, kot2 ada sale.wallet tak sale pun sudah cecah 4 to 5 rat!=p haha..

Nora a.k.a Aira said...

my fiance suka polo dan delon tu tapi depends on design juga, kadang2 warna pun mempengaruhi =)

suriadzul said...

timberland...ok gak la...harga dlm bajet u..hehehh...tahann lama..n ori kulit...try la usha nnt....

iedayah said...

ms i tunng dlu kn meeya,i bg wallet+belt.dear..nk ikutkn beli brg better based on kualiti nye..=p

Reen Tart Nenas said...

saye ari tu tak ingat brand ape. en b tak cerewet sangat, kami just beli ikut design yg die suka. braun buffel pun ok dah :) harga? affordable kot...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...