Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Wedding Rubber Stamp

Setelah jatuh hati dengan idea cik masmOna dalam entry ini,
terus terpk nak buat satu wedding stamp pad jugak! hihi.

i tempah 2 inch round shape.
nasib ada saiznya kat kedai tu!
2 hari da siap. charge pun murah.RM12 jek.
kalau nak tempah rubber stamp yang siap sekali dengan ink pun boleh jgk.
tapi mahal sikit la. around rm25-rm30 (depends on size).
kalau ink abis, boleh refill kat kedai tu.free jek!^_^
tapi i buat rubber stamp yang separate dgn ink, which is u all kena beli stamp pad la.
beli brand Artline.recommended! ink nya tak kembang..=)
kalau beli asing mcm ni, u all boleh control sendiri contrast colour nya.*eceh*
tapi kena practice byk kali sampai mahir.
omputih kata practice make perfect.eceh.haha.
nak cop-cop pun kena ada teknik tau!



cop dekat doily paper!=)


p/s: baru siapkan deco utk doorgift my mum..now, turn for my father plak..^-^

24 comments:

masmOna said...

oh meeya! seronoknya kamu dah ada wedding rubber stamp sndri. hehe. seronok kan? seronok kan? hehe

miss eGie said...

cun laa dear.. serius.. ;)
nak tanya leh x??.. leh la ehh... :p
sis meeya nak buat apa ehh doily paper yg dh bercop tu?..

wafa azman said...

this is awesome, will copy it one day.. heheee~ ;D
thanks meeya for the idea. ;D

=MissRynn= said...

wahh.. cantik!!!

iDa said...

wahhh....sgt suka dgn idea ni...u mmg kretif dear...nk jugak...nak jugak.... =D

Meey@ said...

masmOna:haha, masa dpt tu masmona mcm excited gila kot.dalam keta nak cop sana cop sini.hihi.tq for the idea yah!=)

miss eGie: thank u!hihi.design biasa jek pun.doily paper ni i tampal dekat penutup tuuperware. and tambah riben sikit.i nak upload gmbr, tapi tak dpt.itu yg takleh nak share.haha.

wafa azman: sila..sila jgn segan2.haha.i pun amik idea org.hihi.

=MissRynn=: tq!!=)


iDa:tq iDa, sila buat satu yer.hihi.sonok men cop-cop.

veelara said...

wah..bestla...nk try gak r...hehehe...

Syima Syaz said...

nice~

T I N A said...

hi.. cantik la! boleh saya tau mana nak beli doily paper macam tu in bulk??

Meey@ said...

veelara: =) try la.besh2.

Syima Syaz: =) tq.

T I N A: tq tina, doily paper ni boleh beli kat kedai bakery. jangan beli kt kedai pengantin.mahal.hehe.harga dalam rm4-6 depends on size. dalam ada 250 pcs.Jimat!!

norinaomar said...

hye meeya..saya silent reader awak..tolong bagi opinion n buatkan decision utk saya boleh?antara stamp pad n tQ tag yang print out tu,yang mana better dan tak leceh?sangat2 harap jawapan..mekasehh

della said...

meeya..bleh tau meeya tempah kat mane ek?

nur aishah bte abd hadi said...

cantik
selain dri cop kat situ boleh cop kat mana lagi erk??
:)
kalo pergi cop kat tmpt cop company tu boleh kew?/sama jewk kan

syina said...

huhu...same la cam wedding kad parents kite dulu..simple but creative=)

Meey@ said...

norinaomar:

sorry norina, i baru dpt reply comment ni.dashboard ada mslh sikit utk reply.hope tak terlambat bantu u. if u talking about DIY, better go with stamp pad.sbb main cop2 je kan.tapi kalau tq tag u kena print then u kena potong n etc. tapi it depends la pd penggunaannya di mana.=)

della: i tmph kat kedai binding/photostat jek della.u boleh cari jgk kat kedai stationary.sometimes ada service ni.

nur aishah bte abd hadi:
banyak gunanya!dekat sampul wedding card boleh, table tag boleh.. n etc..=)
sure boleh!!

syina said:
tq syina..=)

NURUL SHUHADA HAJI SHARIF MUDIN said...

Salam sis..
nk tnye mne nk dpt doily paper tu? mahal x?

Meey@ said...

NURUL SHUHADA,

wslm..=)
doily paper ni boleh dpt dekat kedai bakery, atau kedai brg2 kawin pun dah byk jual.i pernah jumpa jgk dkt hypermarket mcm jusco n giant.
senang nak cari pergi kedai bakery yg besar sikit.
x mahal pun, last time i beli yg size kecil, ada 150pcs dlm rm3.00++. act, byk size dear n now ada mcm2 colour..=) happy hunting!

Fariza said...

cntiknya :) kreatif

Meey@ said...

Fariza:

haha.ntah hilang kt mn ntah copnya.kihkih.btw, tq dear..=)simple jek tu.

cik.mila said...

comelnye...nak jugak cam ni..

ღ TeRU²bOzUღ said...

Salam dear. I nak tanya. katne eh you tempah rubber stamp ni?

Sign Installation said...

This posting is beautifully explained regards the topic and thanks to u for posting this information and the way it explain clearly is so nice. Hopefully it must be very necessay for people and help them......
printing services

maslinda ghazali said...

SLM SIS..BLEH EMAIL ADDRESS MN U WT RUBBER STAMP TU X?TMPAT Y SURVEY SUME MHL2..TQ

cik erin said...

hai..boleh tanya tak.. kat mana u tempah rubber stamp tu? i puas tye kedai suma tak buat..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...