Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

My Baju Nikah

I'm back!!hahaha.asik hilang jek cik meeya nikan.=p
sorry all yg comment dan e-mail yg masih tak berbalas lg. 3-4 hari ni sgt-sgt bizi kemas brg2 dirumah sewa, balik kg, then ke kl pula.ini baru balik.sonot streamyx i da bole guna di hometown..=). Tapi, bila check ticker 60 days left kami nak menikah..terus rasa mcm tak percaya! dan paling rasa nak menangis kerana xsmpi seminggu pulang ke rumah sudah naik 2 kilo!gila hokey!bikin panas hati jek tgk babat! mampu nak kurus dlm masa 2 bulan? mampu?haha.lupakan!

tapi mcm satu kebanggaan jugala bila try baju nikah pinggang boleh outer 1/2 inch.
diulangi 1/2 inch oke!ulang lagi sekali.haha.kecoh jek lebih=p
alhamdulillah, baju nikah i da siap.yeayyy!! cutting baju yg sgt cantik dan sgt sedap dipakai!serius.rasa berbaloi sgt dengan upahnya, pasal paling mahal sy pernah upah baju RM45.hehe.. terketar-ketar jgkla tangan tgk resit bayaran mula-mula tu.tapi i percaya rate upah i ni masih dikategorikan murah untuk upah baju nikah.hehe.

baju nikah i sgt simple.kurung moden.inspirasi dari ini...hehe.
former b2b rasanya ramai yg ciplak design dia ni kan.hehe.
sy angkat tangan sbb ciplak juga.haha=p

dan ini hasilnya...=)


sama tapi tak serupa pasal hujung kain nya jadi macam ini,


pelik sikit sebab rupanya tailor i tu gulung benda macam tali dan jahit macam itu rupa, sbb tu dia mcm beralun-alaun.
i'm not sure rizalman buat mcm mana.haha. do u have any idea girls?
mulanya i mcm tak suka sebab nmpk pelik, tapi bila da pakai in one suit and my sis kata CANTIK!dan customer yang ada dalam kedai tu pun kata CANTIK!baru i senyum..=)
owh ok, org kata cantik i accept lah!haha.=p

so, baju nikah settle, cuma nak cari tudung dan veil saja.
my baju nikah dari colour blue turqoise [entry ini] dah turn out jadi biru laut okey pasal buat lining colour biru laut, makanya biru laut jugalah baju nikah i.redha la labu..=p
baju kaka juga sudah siap ambil di tailor. Kemas jahitannya! Da buat outer jugak sikit di bahu dan leher psl tinggi sgt cekak nya. all one suit (sekali sampin) da siap dihantar untuk dry cleaning, cuma tak amik lagi kat dobi.
Dan i punya, nak g hantar dry cleaning jugak esok!=)

sedia untuk dry cleaning!

mana pulak nak cari tudung ngan veil ni?adoiiii!


22 comments:

miss eGie said...

wahhh...
shantek2...
suke3.. ;)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

owh, cantik cantik! i pon suke kain ombak2 camtu (sukati bg name ombak). Insyallah wiken ni nk gi tempah baju nikah tp design dlm kepala asyik bertukar jer...

makcik rokiah said...

lawa! kite punya ala2 kaler ni jugak...rasenye sekarang tengah in kaler biru, turqoise, baby blue... wow best3 :)

cik yana said...

dear,
kalo bleh jgn dry cleaning dulu..baju u tu kain chiffon right?dulu pernah ada org ckp, better jgn hntr dobi before pakai..sbb kain chiffon ni ada mcm2 jenis..ada yg akan kecut..just inform u je..up to u :)

harzharun said...

aiseh...kain baju nikah tu kne tny rizalman buat mcm mn...veil plak, tny hatta dolmat..hehehehe....

withthismaskahwin said...

*angkat tangan* sebab nak ciplak jugak :P hehhe..
sangat gorgeous! :D

-Dinda

Reen Tart Nenas said...

meeya, kite pun nak kawen flowy dulu, tp xdapat psl beli kain dulu br jumpe tailor. tp after fitting seme, dapat gak la kain tu flowy :)

warna baju nikah tu cantik la. suka! :)

wafa azman said...

cantiknye warne ur dress.. so sweet!! like it a lot.;D

jooleata said...

hi meeya.. bru je follow ur blog!
cantik ur design kain tu.. hihi..
curly gituhh~

fia said...

sangat cantik

Meey@ said...

miss eGie: Tq..=)

♥♥ Kasut Pink ♥♥: tq!i pun tak tau apa nama kain ni.ombak pun bolehla!haha=p stick one, then propose kat tailor.insyaALLAH cantik!=)

makcik rokiah: tq!=) haah kot musim blu-blue skrg ni.hahaha=p

cik yana: o yeke cik yana, i tak pasti pulak psl dry cleaning ni.ingat sume jenis kain boleh hantar dry cleaning..thanks for the info yah!=)

harzharun: haha. mampu rizalman ngan hatta dolmat nak layan org mcm sy ni kak harz?hahaha=p

Meey@ said...

withthismaskahwin:
haha meh rmi2 angkat tangan!hehe.tq dear..u punye pon mesti gorgeous jgk;)

Reen Tart Nenas:
hehe.kalau tak dapat jgk, nnti dress masa aqiqah baby boleh buat..=)
btw, tq reen!


wafa azman: tq wafa..=) hihi.i pun like.like.like jgk.

jooleata: tq dear.i follow ur back..=) design ilham dari b2b jugak..hihi.

fia: tq fia..=)

Norhayati Rostam said...

Haha.
I lagi pelik Meeya.
Sebab I siap veil dulu, baru baju.
wahaha~
tak tau la nak beli ke nak tempah baju nikah ni.

Ciksue said...

meeya,cantik sgt baju tuh
kita kan,mcm nyesal..after g jahit,br kita giat dgn blog b2b nih,so takde idea ler baju nikah punya design,just buat biasa.huhu

Meey@ said...

Norhayati Rostam: haha.u lagi hebat tau! dari atas ke bawah!hehe..=) nak jimat beli da siap, tapi kalau untuk simpanan hari tua, tempah.hihi.

Ciksue: tq ciksue=) takpe2, kalau tak baju nikah, perkara lain mesti dapat inspirasinya kan?hehe..=)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

wah murahnye meeya..
awkdapat kat mana upah macam tu...
dah la cantik

anah said...

cantiknya baju ko miza...tiba2 rs xsabar nk g johor..tp baby aku xmo kuar lg ni..makin lambat la aku abis pantang..huhuhu

Meey@ said...

Nurul Atiqah Mutaza.iQa: haha..rm45 tu bukan upah utk baju nikah. tapi untuk baju kurung biasa jek.hihi. baju nikah ni i buat kat klang..=)

anah: anahhhhh!!rindu nk pegang perot anah.takpe, pasnih leh pegang baby anah puas2.hihi.aku doakan ko cpt bersalin dan dpt g wedding aku ek..nnti da bersalin, please MMS gmbr baby ok! =)

Nurul said...

Hi meeya,

dah jumpa ke tudung n veil..?
I would suggest Myhannah butique if u nak beli terus...
tp bila tengok ur baju nikah tu, warnanya lebih kurang mcm baju resepsi saya...
if u belum jumpak, boleh jugak tengok my tudung n veil...tak payah sewa, pinjam je... :D

miey anna said...

tumpang tanye..erk..hbs brape ek beli kain u buat baju ni meeya??

http://akemiey.blogsport.com/

Meey@ said...

nurul:
hihi.nnti check email yer nurul..=)

miey anna:
haha.alamak, segan nk reveal kt blog..just e-mail me yah!=)

n0rraslida alias said...

meey@ k.lida sker bju meey@ ngn kaen yg flowy2 tue...nk..nk...nk...jugak tiru....erm....suggest cikit mkcik tue kt akk yew.... hihi tp suke meey@ nyer bju!!!! santekkkk lalink!! ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...