Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Personalize Doorgift Tag

Hi all, meeya kembali!
Lama sgt tinggalkan blog..byk benda nak update, tapi i menghadapi kekangan masa yg sgt2 terhad untuk menulis .
Tapi, skang da tak bizi da!^_^

Buat masa ni, i tgh bizi menyiapkan deco untuk doorgift.
Ingat tak [entry] ni, i ada bgtau u all tentang doorgift yg i beli?
Memandangkan doorgift tu togel tanpa dibalut apa-apa,
so i decide utk make some decorations on it.

Inspiration from en. gugil


Setelah berhempas pulas duduk di depan lappy, maka inilah hasilnya!


Siap ada bird-bird dating dalam sangkar lg.muahaha.
Apa kes la den bubuh bird-bird ni.Masa buat ni serius tak ada idea.
Asal cantik dimata jek. Itulah namanya syok sendiri.muahahaha.
I print black colour, pasal i punye laser printer takde colour-only black!haha
Nak hantar g printing colour mau bankrap den nak print sampai 700 pcs!
Ini pun kena tambah lagi 200 pcs!@_@ pengsan!

Lepas da print byk2, i guna 3 konsep:
Gunting, Lipat & staple.
muahahaha.
kan i da kata, i mmg suka lipat-lipat ni.hehe.
Tapi bila da buat banyak-banyak kan, rasa mcm comel jek!haha.*perasan*

kan?kan?=p


Disebabkan doorgift ni nak masuk sekali dalam paper bag, maka secara tak rasminya inilah juga thank you tag saya!
*jimat & selamat*
hehe.

Kos yang besar cuma beli kertas dan plastic saja.
Tips di sini, kalau u'll ada hati nak personalize sendiri tq tag, make sure pemilihan kertas untuk print mestilah berkualiti. Macam i, terpilih kertas jenis Laid card. Bajet mcm cantik la kan pasal ada line-line disitu. Sekali bila print, ink mcm tak lekat sgt.Tapi still ok lah maybe sbb pakai laser printer. My suggestion, guna kertas jenis ivory card yer yg selalu digunakan utk buat wedding card tu. Kualiti kertasnya mmg baik dan hasilnya bila da print atas kertas ivory tu pun cantik. But for mine, da terbeli 1 pack laid card (100 pcs), so xnak melakukan pembaziran disitu, maka i tutup saja sebelah mata. Lalalalala~

sampai la ni, i da berjaya siapkan around 500 pcs!
another 200 to go!hehe.
sampai tido pun gunting masih kat tangan tau!
alahai....

Bingkisan Khas:
Sedih dan rindu tiba-tiba teringat kat my ex-housemate (Sha)..=( Dia yg bersungguh-sungguh minta i siapkan tag ni cepat-cepat tau, dan dia jugaklah yg byk tolong i siapkan doorgift ni..A thousand thanks to her. Moga kamu dapat kerja dan ke jinjang pelamin cepat-cepat ya! =)




13 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

wah rajinnye..nnt wat utk iqa sekali lah ekh..hehehe

si kecil said...

waahh!! kreatif la meeya. good idea. nice.

masmOna said...

meeya! akhirnya u re back. hehe. kamu sangat gigih. tp berbaloi tgk hasil keje tu. cantik dan cumels! =)

Ciksue said...

wahh meey..rajinnya..good..

iDa said...

for my e-day doorgift i pakai idea brown paper bag u taw...sangat comel..thnx 4 sharing... =D

Meey@ said...

iqa: hi iqa!boleh2..=p

si kecil:idea korok2 jek..hihi.

masmOna:yah!i'm back!lama gila away ok!hehe.tq for the compliment..terpaksa gigihkan jugak.sbb jalan ini yg telah ku pilih.hahaha=p

Ciksue: hihi.tq ciksue!

iDa: selamat bertunang ida!=) blog ni pun mmg betujuan untuk kita share sesama kita. ;)

makcik rokiah said...

cool! bungkus kerepek pun comel je macam ni kan? heheee

Norhayati Rostam said...

Wah..!
Thanks Meeya.
You bagi idea la.

~CiK NadiRa~ said...

dear..berapa size Tq Tag u ni ek??

SiS' 09 said...

wah...cam nk suruh design kan jek tag bungkusan tu..,shantekkk.....

Cik Puan Mimi said...

waaa..cantik..berkenan sangat!

dOdOt_ShyG said...

santek sgt tag TQ u bt nie...
cm ne u bt nie?? share l;la sket...
pkai word ek?? pic u amek kat mane??
then mane nk crik kertas 2 ek??
hehehehe... sy bru lg join blog.. kalu rajin singgahla blog sy.. dn pd kwn2 blog yg len sila la ke blog sy.. support me ok.. thanks u ollsss..

nie link blog sy..
http://dodotshyg.blogspot.com/

Nursyafiqah 7468 said...

Salam.. Hai, nak tny u pakai apps ape yer dear coz cantik and kreatif la u ni....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...