Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Review: Table Centerpiece

5Entry ni sbnrnya da lama terperam dalam dalam draft box.haha.
stuck sebab takleh nak upload gambar.

eh, korg mesti da lupa pasal crepe paper flower yg my mom DIY tu kan?
hehe.xingat meh klik sini.

so, utk wedding last time, i gunakannya sebagai table centerpiece!
Caranya senang saja, 3 pcs crepe flower ni satukan dan letak saja dlm botol yang jernih.
Siap!!Senang je kan?
I mmg suka sangat2!Simple, tapi still nampak WOWW!
Sbb utama alas meja dan sarung kerusi semua putih,
so centerpiece ni mmg betul2 stand out dan menyerikan meja makan tetamu.
Patutlah tetamu berselera makan smpi lauk habis!hehe.*xde kena mengena*

Jom layan gambar!

I rasa berterima kasih sgt2 kat mak, kerana dia, idea ni dpt direalisasikan.
sy cuma tolong potong dan buat inti, nak gulung jadi bunga semua mak yang buat.
Bukan tu jek, mak juga yg susah payah cari dan kumpulkan botol.
Banyak kenangan dengan mak masa kami sama-sama buat DIY ni..
Owhhhh..rindu sangat saat-saat itu..=(

Ok, xpe, esok insyaALLAH akan dpt peluk cium mak sy!yeayyy!=P

oppss, xabih citer lg, lepas jek majlis habis,
mak sedekahkan table centerpiece pada rakan2 kendarat dia.
dengan botol-botol sekali makcik2 ni amik.diorg lagi ukalah!
haha.
saya senyum jek..=)
nak simpan kat rumah byk2 pun nak buat apa kan?
see, 2 in 1 lepas jadikan centerpiece, make it gift plak!
idea yg menarik, murah dan jimat!
hasilnya sangat menggembirakan!

Yang penting, jgn takut utk mencuba sesuatu DIY,
kdg2, kita tak reti tapi akan ada tangan2 yang menghulurkan bantuan..=)
Rezeki kan?

till then.da!











7 comments:

zimie said...

setuju dear.ni pun utk majlis saja2 i try DIY dengan menggunakan tangan yang kayu ni.hantam sajalah.yang penting ada rupa hantaran.kan!! tetbe kagum dengan diri sendiri.haha

iedayah said...

cantiknye....=)

anaztasias nora aira said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa inspired hehe

K.I.N.A said...

cantik meeya!

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

iqa sangat suke..cantik sgt!!!

iedchan said...

wahhh..nice..simple je...:p

♥ balkidz_hunny ♥ said...

suke sebab kaler merah menyala mak ngah!
sweet arrhh! :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...