Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Review: Hantaran For Him

Mungkin entry ini sepatutnya da lama sy sharekan dgn korg, tapi baru hari ni berkesempatan.
Sebab pertama nak tunggu official gmbr dari photographer then sebab kedua adalah broadband yang sangat2 meloyakan tekak nak tunggu utk upload gambar.hehe..

Ramai juga readers yg bertanyakan mengenai bantal hantaran sy melalui e-mail,
so sy usahakan juga tempek gmbr hantaran yg sy gubah utk pihak lelaki utk tatapan korang.
Totally made by pengantin okey!! dan...dibantu oleh assistantlah!
pengsan aku nak buat sorg2;)









InsyaALLAH bantal hantaran sy akan dibuka untuk di sewaan selepas 25May2011.
harga belum dapat ditentukan, tapi of course murah2 saja sbb i'm not hard die utk dptkan duit, niat just utk ringankan beban dan waktu b2b yang mungkin ada kekangan utk DIY.
Penghantaran melalui pos domestik dan special for bride to be area sekitar Kulim and Penang maybe boleh COD..=)
Entry rasmi mengenai sewaan ini sy akan publish kemudian ya!

14 comments:

mast@work said...

cantik.. pandai meeya gubah2 ni..

Syima Syaz said...

bantal hantaran kamu tu kemas je...kita buat cam compang camping...takde seni...=(

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

nice! =)

Meey@ said...

k.mast: tq kak.haha.biasa2 jek.itu jekla yg boleh kenangan utk wedding.hehe=)

SYIMA sYAZ: hehe.kena pandai sembunyi compang camping tu.haha..=)

Khumaera: tq dear!=)

HALISALIHA said...

pakai fresh flower ek....agk2, ssuai x klu bantal ngn artifacial flower?

Meey@ said...

HALISALIHA: hi, haah sy guna fresh flower..;)
ok jek kalau guna artificial flower, sy pernah baca blog yg guna artifical dkt bantal, cantekkkkkkkk!! tapi da tak ingt kt mn sy view..=(

HALISALIHA said...

cantik kan klau fresh flower....suke....tp dh xleh guna lpas mjlis.....hmm...sy xjumpa la pulak bantal ngn articial flower...sgt suke cmni....guna bantal mmg cantik. btw, hntaran awk sgt lawa n sweet... =)))

wailin said...

pakai kekwa pn cantek...mmg kalao pakai fresh flower..tongang terbalik pn akan cantek gak kan?

Meey@ said...

HALISALIHA;
Tq dear!!

wailin:
yup dear..kalau pakai fresh mmg originally cantik!kekwa pun murah je!;)

Siti Filzah Umar said...

hy dear.. cantek gubahan u.. bley tahu tak jumlah tangkai yg u gune buat gubahan ni... cozz kte x pandai budget.. nti beli x cukup payah pulak..

Meey@ said...

siti filzah: satu gubahan tu lebih korang dlm 3-4 tangkai tapi sy mixed up jenis kekwa. satu tangkai tu ada 7-8 kuntum bunga..kekwa cost rendah!hehe..

bee..('',) said...

Assalammualaikum.maaf kalau mengangu. Saya nak bertanya.mcam mana awak stabilkan hantaran kt atas bantal tu?saya berminat nk buat tapi takut tak stabil barang hantaran jatuh bawah.terima kasih.

bee..('',) said...

Assalammualaikum.maaf kalau mengangu. Saya nak bertanya.mcam mana awak stabilkan hantaran kt atas bantal tu?saya berminat nk buat tapi takut tak stabil barang hantaran jatuh bawah.terima kasih.

Meey@ said...

@bee: wslm..most of the hantaran saya letak atas pinggan sebagai pelapik dan bg kestabilan jg kt brg hntran tu agar x jatuh dna memudahkan sy utk deco bungan dikeliling pinggan tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...