Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

ASSETS Cik Kiah


SPANX give away by Kerry's Blogshop lagi 4 hari nak tamat barulah Cik Kiah ni terkedek-kedek nak publish post. Ya ampun ya Kerry..dah lama post ni terperap dalam draft Cik Kiah rupanya tapi lupa nak publish, al-maklum lah bizi woman kan sekarang ni. Nasib Kerry hello2 Cik Kiah last minute..hehe=p

ASSETS? SPANX?. For the first time, seriuosly Cik Kiah pun mmg tak tau langsung benda alah ape tu. haha. Selepas dah terjebak dengan dunia blogging, jumpa plak budak-budak bride to be barulah tahu kewujudan body shaper ni yang mmg sangat glamour esp kat overseas. Oprah pun pakai ASSETS & SPANX wa cakap lu. haha=p Yelah, Cik Kiah duduk Mesia paling2 best pun pakai girdle AVON jek.hihi. Sampai loose mcm short pant i kejekan that girdle. Lepas tu, i terus berniat nak cari yg baru dan dari situlah Cik Kiah kenal Kerry. kan Kerry kan?kan?hehe. Adala buat research sikit2 pasal ASSETS & SPANX, and bila view testimonial ramai yg kata best and bg positive feedback. Then Cik Kiah decided to invest dengan beli ASSETS Sensational Shaper Super Control pasal itu yang the best utk cover babat-babat jahanam kat perut dan pinggang Cik Kiah ni.haha.

ASSETS Sensational Shaper Super Control

Cerita paling kelakar bila masa mula-mula Cik Kiah dapat parcel from Kerry. Masa tu mmg tak sabar sgt da nak pakai si ASSETS ni..buka2 jek bungkusan terus cik kiah terlopong "OMG!! Macam mana nak pakai ni! Gilak tak pernah aku tgk girdle kecik mcm ni. SAH tak muat! SAH!" Phewwwww~~~~Cik Kiah mmg low estem sgt2 bila tgk rupa gaya si ASSETS masa tu..haha. tapi cik Kiah gigihkan jugak pakai sampai berjaya. Bila tgk depan cermin, Fuhhhhhhh!!!! mengancam wooooooooooo..lenyap semua babat-babat jahat, pulak ada shape tiba2 kat pinggang. hihi. Siap try pakai kebaya lagi. haha. Kagum ok!! Sejak pakai ASSETS, Cik Kiah rasa ada keyakinan sikit nak pakai baju apa2 pun sbb masalah besar Cik Kiah adalah dibahagian pinggang dan perut. Alhamdulillah sampai wedding day pun Cik Kiah still pakai dan dapat maintain berat badan.

Ada some b2b and silent-readers yang bertanyakan dengan Cik kiah melalui e-mail mengenai ASSETS ni (tetiba mcm jadi jurucakap pulak..hehe.) sbb ada yang pk, ASSETS & SPANX boleh menurunkan berat badan instantly. Kalau ada yang berfikiran begitu, itu salah yer sbb ASSETS & SPANX hanya utk shape ur body senang cerita sembunyikan lemak-lemak dibahagian tertentu. It' s not act mcm PB ok. TETAPI, if u maintain pakai this shaper even time makan or tido insyaALLAH ia boleh membantu utk turunkan berat badan sebab this shaper mmg betul2 kedap kat badan, so tendency utk nak mkn banyak bila melantak tu mmg boleh terbantut dan ini secara tak langsung boleh menguruskan badan!!! Plus fabric ya dari material yang bermutu dan sangat selesa di pakai!! And don't worry girls, ASSETS punya fabric ni sgt lah stretchable. Confirm muat if it's suit with size yang betul.

Ok girls, sape2 yang nak feeling kurus time kawen boleh klik SINI! atau add Kerry di Facebook untuk makluman lanjut. I'm sure Kerry boleh bantu and advice mengenai ASSETS & SPANX. Setakat ni Cik Kiah da ada 2 koleksi ASSETS. So Cik Kiah nak merasa pulak pakai SPANX. Ke Kerry nak bg free kt Cik Kiah? OVER tak ingat tau Cik Kiah ni!hahaha=p




4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

brape harga die?

K.I.N.A said...

hehe..kina belum buat lagi..ampun kak kerry..hahaha..

Meey@ said...

ekin-yusri: harga ms sy beli dulu around rm120 kot.makluman lanjut boleh tanya kerry;)
bodek2 sikit kot dpt murah (mati aku kena marah ngan kerry!=p)haha.

Meey@ said...

Cik Kina, cpt masuk.ada 3 hari lg.sempat neh.;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...