Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Review: Henna & Drama Sebabak

i know, mmg sudah terlewat untuk review psl wedding.
haha.hampir 4 bulan kawin, inai baru habis kat jari.
siap sedih2 lagi masa nak potong kuku tu.hihi.
kt kaki pulak, ada sikit lagi.
so, kalau b2b nk feeling2 pengantin baru lama sikit, pakailah inai tumbuk asli dari pokok =)

sebelum nikah, i ada buat entry mengenai henna sekitar batu pahat.
Entry ini. ok, da baca?

i pilih decorator no 2. i bagi short form jeklah PKM.
 seminggu sebelum nikah, i da pergi survey a few tmpt lukis inai and finally i chose PKM dan terus buat appointment dgn decorator.
a few cth design henna pun i bagi.
masa buat keputusan pilih PKM tu mmg i redha dan i bg 100% trust pd dia.

one day before nikah (jumaat) i pergi PKM ditemani kakak untuk lukis inai.
ok,bermula lah drama sebabak.haha.
 masuk2 PKM jek decorator da tunggu dan kami terus ke bilik facial.
dia bilang dia da practice design2 tu, dan dia pilih yang ini.

i ok jek, sbb semua design henna yg i bg i mmg suka.
dia start buat tangan dulu..
tgh2 lukis,  ok...nak nangis da ms ni..
dalam hati i, pesal inai dia kembang semacam jek ni...waaaaaaaaaaaaaaaa..
lepas tu siap boleh slh design bunga dan padam2 tangan i lagi..waaaaaaaaaaaaaa
tapi xleh buat apa psl terlajak perahu boleh diundur, terlajak melukis xboleh padam.
What theeee..
tapi, xtau kenapa i xboleh nak bukak mulut complain masa tu smpilah dia buat habis kaki i.
seriuss..i tak suka!! 
kakak i pun buat muka tawar jek. Sedih dol.....-_____-


da selesai buat inai, i byr siap2 dan terus keluar..
keluar kedai kaki ayam hokey.
dala kedainya kena turun tangga.
lalu depan bank semua org tgk..=(
masuk2 kereta, i tgk tepi kaki i da comot mungkin sbb gopoh gapah keluar kedai.

i tak terus balik, singgah florist g amik bunga.
turun kaki ayam jugak hokey!
i tak kesah apa da masa tu, pk nak settle semua dan balik rumah terus.=(
sampai rumah mmg sedih gila sbb semua org tanya kenapa teruk sgt inai dia lukis..=(
gila x down bila sorg2 tgk tangan i.
kaki pulak mmg comot gila2 da.
i masuk bilik terus nangis2..
nak kawen lagilah hati mcm rapuh gila kan.
series down smpi mintak cousin belikan minyak tanah sbb nak remove inai tu.
kecoh ok ptg tu pengantin baru masuk bilik nangis2.
nangis yang mengalir2 air mata punya!
kakak pujuk2, suh tenangkan hati dlm bilik.
so, dah tenangkan hati pk2 balik xboleh la nak remove inai tu, takut lagi jadi teruk.
i salahkan diri i jugak sbb degil x dengar kata en tunang ms tu (panahan derhaka!)
kannnnnnn da rasa sendiri!!

so, redha jeklaaaaaaa.pejam kan mata.keluar bilik senyum tawar.
semua org pun x berani da bukak mulut tanya psl tgn i.
tapi dalam hati, mmg sumpah seranah la.
hahaha. 

 so, amik pengajaran dari kisah ini dan amik beberapa tips dibawah.

SATU
Cari decorator yg betul2 profesional yang mmg berbakat utk lukis inai.
Profesional decorator paling kurang mesti ada satu file yang mengandungi cth2 design henna hasil kerja mereka.

DUA
Buat dirumah. Jangan datang kedai.

 TIGA
Mahal pun xpe, jangan berkira dari segi duit kalau x mau nangis2 mcm i.

EMPAT
Jangan derhaka.hahahahahaha=p
Kalau ur mother/father/tunang or even bakal parents in law kata xboleh lukis, so DONT EVER DO IT!

LIMA
 Kalau boleh, just pilih design dari apa yang mereka ada.
Kalau nak bg ur own design, back to no 1, make sure she's very professional ok.


hasilnya....hmm...
SEKIAN

























 













6 comments:

K.I.N.A said...

wah..dah tukar layout..thanks for the tips meeya..

Renee Meow said...

bila i bace pun i jd bengang..!! oh so sorry to hear bout dis dear, i tau mesti sedey je kan.. thanks for sharing ur tips.. wil make sure buat henna kat umah je..huhu..

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

lara said...

dear.kesian u...xpela...abar ye....tp pic last tu,i rs ok je henna u.hehehe

oshinz said...

aiyaaarrrkkkk.. beza kot dengan design yg asal. haisyo!!!

Meey@ said...

KINA: hehe.sudah tukar lama.tips ambil dari cerita hiba ini.hehe.

Renee: sgt bengang tau renee tapi xtau ms dia buat tu x terluah pun =( plez, buat kt rumah yer!

lara: haha.it's ok time tu mmg sedih gila.tp skrg ingt balik, mcm kelakar pulak drama nangis2 tu.hehe.

oshinz: suppose halus jek inai tu baru cantik, mine xkemas, kembang, comot..=(

.::: Princess MOMOY :::. said...

yang mana satu tangan u ?
gambar no. 2 tu kan.
yang last tu gambar inai tangan u juga ker?
confuse. macam lain jer

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...