Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Personalized Your Lable for Water Bottle

SEMBILAN!
yer 9.
haha.
perasaan? ok lg.hikhik.

hari ini dari bangun pagi sampai ke malam i DIY water bottle lable.
idea ni lama da bertapak dalam jiwa, tapi tak terluah2.*eceh*
mak abah pening kepala kot tgk aku duk main dgn pisau ngan double seletip tak sudah2.
haha

okla, takde masa nak bebel pnjg2,
here some pictures yang inspired me to DIY.


itu adalah lace yer!!*xmampu*


simple black n white lable


wow! sesiapa yg ada pre wed pictures, boleh tepek gmbr jadi lable!
me?non ado!haha=p

alkisahnya nak dijadikan cerita, awal dulu da start reka lable sendiri.
agak nice jgklah! tapi memikirkan kos printing colour yang memerlukan budget agak besar disitu, terus cancel. pasal i nak kena DIY utk 120 bottle. 1 sheet paper boleh print dlm 2-3 lable, depends on size la. 1 sheet paling mau RM0.50 kot nak print. kalau da nak 120 lable, ce cuba kira utk i.haha. then, i come out with a new idea which is guna wrapping paper!
kat luar sana sgt byk wrapping paper yang comel2, cute2, lawa2.
pilih la mana korg nak kan.
mcm i pilih corak mcm tradisional sikit. batik ke?ntah.vintage ke?xjgk.haha.
janji murah. RM1 sekeping, boleh dapat 25 keping lable. berbaloi ko!haha.

ha, lepas tu pergi cari mineral water kt kedai borong or hyper market,
banyak sgt brand. janji sumber nya halalun.
balik rumah, buang lable plastik smpi togel.
lepastu korg tampal la wrapping paper yg da dipotong ikut size lable asal tukan.
nk cun sikit, tambah lah ribbon ke tq tag ke.

so, i tinggalkan korg dgn gmbr saja.
ala, xletak gmbr pun korg teror jek nak buat kan.haha=p


simple jek!

mineral water ni nak letak dkt main table pengantin dan masa makan malam lepas nikah.
khas untuk keluarga pihak lelaki..=)

ok, next DIY...jeng.jeng.jeng

7 comments:

anaztasias nora aira said...

sukanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa inspired me :))

wafa azman said...

meeya, u teramat sgt rajin!! ;D

asha said...

salam,^_^....nice..teruskan lagi usaha untk next diy awak..

rose said...

wahhh...ske2..gud joob meeya..tak terfikir pn nk wt mcm tu..huhu..nmpk sgt sy x kreatif..hik3..

syida shedot said...

mieza, tq sb sudi jemput. da baca kad dekat ema. tapai sori sgt2 xdpt dtg.

btw, selamat menjadi pengantin baru n semoga berbahagia selalu!! *skema je ayat* hehe

missbutterfly said...

rajinnye kamu..huhuu..wedding katne?

Norhayati Rostam said...

Rindunya nak sampai ke sini.
Wah, seminggu je lagi.
Tak sangka dah nak jadi wife orang.
You memang seorang yang rajin men'DIY'.
Chaiyyok!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...