Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Wishing Tree

LIMA?
perasaan? masih lagi ok.=p
aku x normal kah?haha.

Makin nak dekat kawen makin byk plak DIY yg aku buat tapi x menyempat2 nak share ngan korg.kalau x sempat gamaknya kena continue lepas kawen lah.
ke blog ni akan terperam atau terkubur terus?
korg rasa aku kira kategori mcm mn?
haha.sendiri mau ingtlah cik meeya oiiii!haha.=p

ok la, kali ni nak share mengenai wishing tag.
mmg da lama design, print dan gunting.
tapi baru hari ni ada mood nak blog kannya!
sebab.............. masih dlm perancangan antara jadi dengan tidak.
hihi.

wishing tag ni i buat sbb nak gantung kat wishing tree!!
mari kita tgk cth2 wishing tree yg sempat i google..hehe.


cantik!mn lah nk dpt ranting mcm ini!


sape yg ada pokok besau2 kat rumah boleh apply mcm ini!
me non ada.hahaha=p


cute


sape pernah jumpa stand mcm ni?
sgt woowkan!

kredit all pictures to google images and thephotolicious

then, for mine of course la biasa2 jek..
angan2 cetek so hasilnya pun xseberapa.haha

so, mula2 DIY dulu wishing tag yg u all suka.
nak 4 segi sama e, 4 segi tepat ke, molat ke. janji korg bahagia.hihi.
yang ini yg aku da siap cetak dan gunting.
simple jek kot buat pun xbanyak dalam 50 keping jek.
tak berani buat byk2 sbb idea ni masih baru utk majlis kahwin di kg mcm aku ni.
haha.yg pasti semua kwn2 sepupu yang dtg wajib tulis.
dan aku da sediakan gift utk sesiapa yg baik hati nak meninggalkan jejak diwishing tree aku ni.
best x?best x?

ini wishing tag yag aku da siap tebuk dan dah siap untuk digantung!
tinggal tulis saja=)


dan ini............teng teng teng!
wishing ranting! muahahaha.
tak sesuai deh nak kata wishing tree.
kesian gila kot ranting aku tak kembang semangkuk.
dalah cepat patah dan rapuh..=(
mn lagi ntah aku nak cari ranting ni..

kita tgk la nanti hasilnya mcm mn.
berjaya ke x dihari perkahwinanku..haha=p
aku mls nak leter panjang2 sbb DIY ni 70 % jek keyakinan nya!
nak DIY kena cekal tabah hati tauhu?
haha=p





2 comments:

Missyanz said...

wishing tag u sgt comel..

wafa azman said...

hehehehe~ comel sgt ranting tu..hehehhe~
love ur wishing tag, simple & nice.. ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...