Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Bridesmaid Handbouquet

EMPAT hari lagi!=)

DIY yang ini mmg betul2 ajaib
haha.sebab x pernah terpk kot nak buat.
tapi, smlm masa kemas bunga2 yg mak buat dlm entry ini,
ada satu group bunga warna pink yang mak asingkan dan xnak guna.
aku g amik, belek2 dan tenung lama2
tiba2...*TING* dpt idea nak buat handbouquet untuk bridesmaid!

apa lagi, menggunakan skill yang ada yang dipelajari dari youtube, aku try buatlah.
nasib cukup okey bunga-bunga tu sbb nak buat utk 4 org.
tapi terpaksalah mix up colour pink and shock pink sbb bilangan bunga yang x balance.

so, susun dulu bagi kemas2. satu handbouquet 3 kuntum bunga jek.


lepastu seletipkan pada pangkal bunga. lilit banyak2 kasi kuat.
better guna seletip yang bermutu tinggi.hihi


amik reben dan lilit tangkainya.
lilit rapat2 jangan sampai rengang.


bubuhlah reben kat pangkal bunga tadi.


tadaaaaaaaaa!
siap kurang dari satu jam.


selamat melaram bridesmaid ku!!

6 comments:

kisah aku said...

orang kalau kreatif, bunyi ting2...idea die hehehehe

ElyaElmo said...

rajin!!!~

lovelyadibah said...

wah!comel la!:) hi meeya!:) kita link awak eyh!:)

iDa said...

u ni sangat la kretif...fikir jer mesti jadi... =D

~ NANA ~ said...

kretif! btw i dh dpt ur wedding card...tq yer :) insyaAllah akn dtg if xde pape hal

CouLeur de Chiqu3 said...

i do love people DIY !! nice dear !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...