Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

K asut Sanding

Sempena SALES yang lepas,
sempat menyelinap keluar dgn cousin g shopping moping.haha.
Sebelum keluar da siap dgn list kat tgn nak mencari apa.
Tips ini perlulah diguna pakai yer girls.
Pastikan rancang perjalanan shopping anda!hehe.

Shopping kali ni main item yang dicari adalah kasut sanding!
Last time, i dah dapat kasut nikah. Entry ini.
Tiba-tiba gatal kaki nak g pakai kasut lain plak sanding nntikan.
eh eh mmg gatal betul kaki ni=p
colour kasut-of course kuning diraja!tapi mana nk dapat deknon oii..
so, nearest colour adalah slow yellow or gold.
Susah jgk nak cari dkt mana2 kedai kasut.
Tapi, taknak bazir duit nk g menempah punya pasal dan sememangnya i tau lepas kawen haremmmmmm i nak guna kasut tu as daily shoes, so tabahkan hati jgk mencari.
Gila ko kasut 3 inchi nk g pasar ikan dgn hubby.haha.
Kalau g wedding or formal event maybe kot, tapi boleh dibilang dgn jari ya amat.
Sebab i selesa pakai sandal comfirt Crocodile jek kemana-mana.
haha. da macam ibu mengandung.
Tapi preggy sok, up sikitlah demand dgn laki i yang 'kaya' (AMEEN..) tu pakai sandal Scholl plak.
hahaha=p

Mcm da melalut jek i ni.
hihi. oklah tepek sikit kasut sanding i ni.
taraaaaaaaaa!







































alamak, quality gmbr tak berapa good.
cuma nak tunjuk jek kt u all, kasut i colour slow gold sikit, then yg best kt tumit ada batu blink-blink.I like~~~~~~~~ memenuhi spesifikasi!
mak suruh pakai stokin nipis tu, tapi i tak rasa itu cadangan yang bagus sbb kasut i ni agak terbuka dan keadaan kulit kasut ni agak licin jgk.
Agak tidak sesuaiiiii penggunaagn stokin disitu yer mak.AMpun!haha=p

sekali tgk, takdelah cantik sgt rupa kasut i ni, tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bila da sarung kat kaki i,
amboiiiiii terserlah keanggunan hokeh!
mood perasan betul.

eh, tapi betul.=p

sbnrnya i ye ye o beli, tapi mcm tak taulah nak pki utk sanding ke x sbb sekali ingt balik mcm tak kena dengan tema baju sanding i jek..haha=p
xpela, THINK POSITIF.
kalau x jadi pakai pon, sy da ada pembeli yang menunggu kasut ini utk dilelong!
see, kan i da kata ramai yg nak kasut i ni sbb i pakai anggun jek gitu.
hehe.so, non rugilah kalau beli xpki pun!
ada b2b yang nak beat price?
tapi kasut i murah aje!
maybe boleh jadi give away utk u all.
Kita tgk nnti lepas i kawen!
20 days to go.

CHAYOKKK!!






4 comments:

Lieya said...

Warghhh manyak lawoo kasut itu.. huhu boleh plak terlupe beli kasut utk wedding jugak. Pdhal mak andam dah pesan soh cari heel 3 4 hinci.. adehhhhhh

cik syahira (a soldier's gf) said...

ya Allah! ni miza ke? yang pergi pksn tahun 2003 tu? ni syira la. ingat lagi tak? kawan hairiah dari sekolah tigs.

tak sangka jumpa kat sini. act dah lama perasan blog miza ni tapi tak cam sangat. bila baca entry ni miza cerita pasal batu pahat terus rasa eh.. kita satu kg kah?

start korek-korek entri lama kamu dan OMG! ini memang kawan lama sayaaa la. haha.

hugs you.

Meey@ said...

Lieya:

haha.biasa2 jek lieya. da ada jmpa yg berkenan n perasan cantik grab jek.haha=p
g cari time sale ni byk less boleh dpt!meeya mampu pakai 3 inch jek.tu pun da lenguh.hihi.


cik syahira (a soldier's gf:

hi syahira!haah, i ada join PKSN 2003.Hairiah satu group ngan saya. syahira satu grop jgk ke?sorry sgt2 sy tak cam sbb kat blog takde gmbar u yg clear. nnti add sy kat facebook search jek Hamizah Abd Samad tau!

haha.dunia blog ni bestkan!jumpa pusing2 eh ko kenal aku?aku kenal ko!cenggitulah kehidupan!haha=p dengan itu, sila hadirkan diri ke majlis saya. sy jemput hai jugak. suruh dia dtg sekali.jgn ngelat!haha=p

*hugs* u toooo..=)

cik syahira (a soldier's gf) said...

omg. kalau hairiah satu group dengan miza, means kita memang satu group la ^___^ ok. nanti saya add kat fb. hihi.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...