Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

E-day: Pelamin kah?

Pelamin kah?
haha.cerita psl pelamin, teringat kontroversi saya dengan mak.
pada mulanya idea nak buat di ruang tamu aje, tapi mak tak setuju pulak.
Then, mak cadang buat aje dlm bilik.
Planning asal saya (bg sapa penah baca entri ini) nak duduk di bawah beralaskan bantal nikah.
Tapi, bila tanya mak andam, kena sewa satu rm20.dua da rm40.taknak bazirkan duit, beli kain satin ingat nak jahit sendiri jek bantal yg ada kt umah tukan.
tapi, sebab time tu da raya, malas pulak tu nak pk jahit-jahit ni.pdahal kain da beli.mcm samdol jek saya.haha.

lepas tu, pasal langsir merah (jadi tabir) tu langsir lama mak saya and kebetulan matching plak dengan kerusi kat rumah.kaching!!terus dpt idea utk letak kerusi tu dalam bilik.haha.

idea nak deco plak saya cuma letakkan pasu yg ada ranting-ranting kayu dan bunga mati yg ada kat umah.atas kerusi tu saya letak bantal-bantal kecik 4 pcs.Then, kat langsir putih tu saya letak jek rama-rama lebihan deko utk hantaran 4 ekor.hehe.
da try nak letak pasu bunga kat dua-dua belah side kerusi tu tapi mcm too crowded pluss bilik saya tu sgtla comelnye.letak hantaran kat tepi da penuh bilik.huhu.
Maka dengan itu, lenyapla segala deko pelamin yg saya angankan.haha.
Pelamin anganku musnah.boleh gitu?haha. See, tak sume apa yang kita rancangkan akan berlaku. Konsep redha harus diguna pakai pada saat-saat ini.haha.
Tapi, rmi jek kwn2 n sedara mara yg puji, pelamin saya cantik wlupun simple.
maybe kena pandai main warna juga which is kena kontra dengan baju.hehe=)

okla.tamat cite pelamin.
layankan saja gambar-gambar pelamin saya tapi sorry sgt takde gambar pelamin yg full yer.hehe. Terlupa nak snap!

tengah tunggu untuk disarungkan cincin..=)

budak-budak ni pun sibuk nk bergambar dengan makcik nya jugak.hehe.

2 cukup?lalalala~~


p/s: skill saya menulis entry dengan laju semakin baik!!haha.







6 comments:

Khumaera Ismail said...

simple tp kreatif..pandai la u decorate..10/10 markah sy bg..siap bintang2 ade 5 (mcm time skol rendah cikgu bagi bintang..hehe~)

Meey@ said...

hi khumaera! haha.tq so much for the blink-blink star.i take it as compliment=) hehe..itu je yg saya termampu buat.just guna brg yg mmg da ada kt umah.mls nak pening2kan pala+posa+nak raya lg.haha=p

Nora a.k.a Aira said...

cantikla dear. nampak nice dalam piccas dear =) yang penting hepi sangat2 kan hehe

Meey@ said...

nora!tq..haah, dlm pict nmpk hidup maybe sbb warne tabir n kerusi da garang, then baju colour soft pink.mmg naik la.hehe.hepyyyyyyyyyy smpi nak terkoyak bibir..haha=p

masmOna said...

berseri-seri lah u yang =) pelamin tu sweet je tau even simple..huhu!

Meey@ said...

hihi, maceh masmona.buat simple2 jek, mls nak pk sbb bizi nak raya juge time tu.huhu.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...