Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Wedding Date: Confirm!!

yeayy!! alhamdulillah, finally my wedding date was confirmed on
26 February 2011.teheeeee..=)
and kaka's side (bertandang) will be held on 6 March 2011.

Kalau diikutkan perkiraan dari tarikh arini, genap 5 bulan lagi nak tawen!
Sila lihat ticker. Nervousnya mak!
Preparation satu apa masih tak buat lagi!haha.gelak.gelak lg.haha.
sekarang ni nak tidur ingt tawen, tgh tido mimpi tawen, bgn tido terus ingat tawen.
mcm ape jek hidup aku sekarang ni.

Masalahnya tak tau deh nak start dari mana.
Kaka pulak da start pening-pening nak uruskan borang kahwin.
Sebab abah mintak settle his side paling lambat bulan 12.
Da la kami ni masing-masing duduk jauh ngan parents.
Sebulan sekali pun payah nak balik kg.hihi.
tapi, da dekat nak tawen nnti, sure kena balik jgk at least once a month.

Untuk masa terdekat ni planning cuma nak settlekan
1) Beli kain nikah-not yet
2) Book mak andam-discuss package, design pelamin, baju sanding-not yet
3) Tempah baju nikah-not yet
4) Survey photographer-in progress

Sebenarnya tgh runsing sgt, mn nak settlekan thesis before november, mn nak g conference lg, mn nak pk psl tawen, mn nak pk psl duit yg bergaji ciput sekarang ni.
alahai..kdg2 rs mcm serabut betul.
just boleh berdoa, hope everything will goes smoothly..

Ya ALLAH, permudahkan dan perluaskan rezeki kami.
Sesungguhnya engkau Maha Besar Lagi Maha Pemurah.
Ameen..




6 comments:

honey bedazzled said...

congrats to u!!! a silent reader.

rose said...

tahniah!!moga segalanya berjalan lancar..amin

Meey@ said...

owh tq u honey!
tak pyh jd silent reader lah!haha.
nak tawen juge yer?congrats!=)

iedayah said...

alhamdulillah..i pn bru dpt tarikh yg pasti tuk dewan yg baru ni..trikh kahwin dicepatkan 2 mggu..agagaga..sm2 r kite wat preparation ea meeya

masmOna said...

yay, meeya dah ada confirm date! gud gud. happi preparing my dear =)

Meey@ said...

iedayah: wahhh..cepat dua minggu?besh2!haha.insyaALLAH, preparation tak start lg.waaaaaaa..*_*

masmona: hihi.insyaALLAH klu takde aral melintang itulah tarikhnya.nerves makk!! tq masmona!sy tak bat pape lagi utk wedding.sekian.haha=p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...