Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

E-day: Baju Tunang

arini masih ada mood tunang yg membuak-buak
pasal baru balik dari kenduri kawen recycle pakai baju tunang.
haha.tips dari sy, pakailah tiap-tiap hari baju tunang/nikah anda, mesti anda akan merasa betapa manisssssssss nye ari anda arini.haha=p
over la kau meeya.

ok2, tak tipu punye cerita baju tunang sy aritu, pagi nak tunang around dlm 8.30 cantu baru siap ok!! mak tak tido mlm pk kan baju tunang yg tak siap.
haru biru kejap lepas subuh tu bila perantin duk membebel kt org umah psl makcik tak anta-anta lg baju tunang.mmg nak kasi perang satu dunia betul.
tapi.tapi.sbnrnya da biasa mcm tu psl tau makcik sy ni jahit zassssss sekejap suda siap ekau!
biasa jek klu kami pagi raya pki baju lama.
raya kedua baru hari raya.pe kehal kan.haha.

sebelum sy hantar kain tu pd makcik, mmg da discuss ngan dia design sume.
sy nak kan jugak kain ropol2 yg diidamkan tukan.
tapi, bila pk2 balik, kain 2 meter jek camne nak buat pun ropol2.adeii.
plus makcik sy pun tak berapa nak setuju design tu.dia pun pening kot ngan sy punya demand.haha.
erm, redha jekla..*_* last2 kain A cut juga kesudahnya.

baju plak sy selesa ngan cutting kurung moden saja.
yg sy geram, makcik sy taknak buat culf (betul ke eja ni?hentam taram) kt hujung lengan.
gerammm oke.psl dia kata, kak ngah sy bg cdgn tak cantik klu buat culf.
eh.eh.pastu sy tanya kak ngah sy lepas da siap baju tu dijahit,
"klu buat culf kan mesti cantik kan"
"haah cantik.cantik.nape tak buat?"
.........................................
eh eh bukan angah ke yg ckp tak cantik buat culf?
oke tak tau sapa punye angkara
sy plak g bendul ikut jek kata makcik sy ni.
erm..redha lagi. *_*

pilihan yang bijak dgn padanan shock pink lining.
bila dlm gambar, nmpk la baju tu berseri oke.
ke pasal guna kamera mahal?haha=p
tudung plak nasib baik match ngan baju!yeay!tudung murah-murah saja.
veil mak andam sy yg sediakan.matching jugak.yeayyy!!
perasan cantik lepas tu.haha.buekk=p


e-day

today bersanding lagi.haha=p


haha. dala.
nnti ada yg termuntah plak=p

bai!


9 comments:

si kecil said...

hehehe...saya pun dah recycle baju tunang. masa kenduri nawal, kitorg sebut baju ehem2..haha..padahal semua dh tgk dlm gamba.

aziraarif said...

comel!

Mia-Ina said...

wah meey msh sempat pakai baju tunang tu..mia ni dah x leh pakai baju tunang sbb dulu ms tunang mia gemuk tau...now je dah kurus sikit...

apa cite persiapan kahwin meey?

Meey@ said...

si kecil: haha.ehem2?cumil!korg mmg havoc tau kt kenduri nawal!nsb baik baju ni simple jek, so nk pakai 100 kali pun tak segan!teheee=p

azira: comel juga!!haha=p gud luck azira for ur big day next week!=)

mia-ina: lorr..klu mia dulu kurus, skrg gemuk logik la takleh pki.lau gemuk ke kurus, masih boleh di outer bajunye cik mia..hihi.
sy pki ni pun selagi boleh pki,sbb sy ni mudah sgt nak mengembang bdn.hihi. bole bg tips camne nk kurus?heeeee=)

kawen??alamak.fobianye!theme colour for resepsi pun tak dapat lg!alamak!!*_*

harzharun said...

baju tunang i, malu untuk dipakai di mjlis kawen org...haishhhh!!!

Mia-Ina said...

meey: wah2x next time leh dpt tgk persiapan kahwin cik meey lak ye...

tips kurus?gi le blog mia..penuh rahsia diet...mmg blog mia mula dgn aktiviti diet..cuma sekarang ni sejak nk kawin, dh mula cerita bab persiapan....sikit + hal2x sekolah..ehehe.

kdg2x x mau tgk gmbr tunang..sbb gemuk ...hehe..tp lani sejak kurus, br mia rs nk tgk sgt2x gmbr sekarang..haha..boleh gitu?

ElyaElmo said...

elya tak tau nak pakai masa bile baju tunang elya tu...hu3...

aTy _faRed~ said...

i pon samer... tak tau biler nak pakai baju tunang yang duLu... inikan pulak baju nikah.. hahaha... anyway.. baju u memang cantik... sesuai tuk banyak keadaan... :)

Meey@ said...

harzharun: mesti baju akak cantikkk sgt!!ala, pki je akak, feel perantin baru gitu!=)

mia-ina:persiapan in progress ni kak.tapi mcm slow sgt gitu.hihi.sy da belek blog akak!byknye tips diet!besh2! tapi tak tau la mampu ke tidak nak turunkan berat bdn sebleum tawen ni.wuwuwu.
akak comel nye chubby2!skrg pun cumel jugak.tapi jfn kurus sgt tau..=)

elya: g keje tak boleh?haha.or special occasion boleh recycle balik kan.kan.kan.feel org baru bertunang gitu!hihi.

aty fared: aty!!!selamat pengantin baru!berseri2 jek tgk gmbr nikah aty.hihi.baju nikah pun cantik okeee!!nnti boleh recycle time aqigah anak thun dpn.haha.harap2 maintain la size bdn.hihi.
baju sy simple jek sbb tu ta ragu2 nak pakai di mana-mana.hihi.btw, tq!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...