Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

DIY: Frosted Glass Doily Mirror & Vase Centerpiece

DIY kali ni rupanya da lama i bookmark, tapi tak ingat nak share.hihi.
This is one of a wonderful DIY project that u can do for your own i think.
Just using a doily!!
owh, i love it very much!

Bahan yang perlu?
A round mirror or any shape u like
Doily paper in any size u want to deco
Frosted glass spray in any colour u interest . Tapi selalunya putih/hitam saja.
And, this glass spray cheap jek dlm RM6-7.Maybe!hehe.

It nice to put in bilik perantin.Make sure ur wall dicat dengan warna yang garang/terang.
So, ur mirror can stand out there.

How to make it??
Click here! =)

and

one more....
Frosted glass doily vase!!

omg, cantek kalau letak kan vase yg comel ini di atas meja makan.
Jadikannya centerpiece.
Kalau tak nak guna vase, any glass bottle yang korang nak buang pun bole!
Method lebih kurang mcm nak buat mirror tu jugak, cuma yang ini maybe coating nya sekali aje.
That's why u all nampak mcm frosted tu tak berapa nak frost sgt.haha=p
Jimat spray!hihi.

Tengok sini!

SHARING IS CARING!lalala~

p/s: Nak masukkan dlm list DIY.*Berangan mood*hihi




6 comments:

Mia-Ina said...

good idea..tgh cari sesuatu perkongsian like this aaa

Xora said...

tanpa keberanian, angan tidak jadi kenyataan.. berusaha!!

nYomeL said...

woww~!! this is cool! thanks for sharing!
;)

Reen Tart Nenas said...

meeya: saye rasa, antara ramai2 B2B, saye la B2B yang paling pemalas dan tangan kayu... huwaaaaaaaaa tak reti DIY. tapi, rasanyer sebab takde kesungguhan kot. sebab hantaran tunang, boleh plak diy :p

ElyaElmo said...

reen!! samaa laa kiterrr..elya pun suke tgk entry2 DIY ni..tapi mlsssss

Meey@ said...

mia-ina:besh sgt dpt share.akak just google, mcm2 idea utk wedding ada!!nnti share jugak oke!

xora:belum cukup kekuatan untuk jadi mcm xora siratu DIY.hihi.tapi xora ttp jd inspirasi meeya!tq!

nYomel:welcome darling!

reen tart nenas: DIY hantaran tunang?hebat lah tu reen!! mari kita kumpul smgt DIY sama-sama .meh.meh.

ElyaElmo:korg ni mcm2 la.haha.g buat cepat, nnti meeya tempah kt korg jek!hihi.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...