Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Tragedi Oktober

Al-fatihah kita sedekahkan kepada mangsa beragama Islam yang terbabit dalam kemalangan meragut nyawa di plaza tol Simpang Ampat,Rembau semalam.
Memang kesal sgt bila kemalangan mcm ni berlaku.
Che' sendiri berpengalaman naik bas Johor-Penang, Penang-Johor sejak 1st year study lagi.
Kalau naik bas malam, pukul 12 mlm naik, pukul 6.30 da sampai.
6 jam setengah perjalanan termasuk rehat 45 min-1 jam.
Boleh bayang tak bape laju driver tu bawa bas kalau Penang to Johor cuma makan masa 5 jam setengah saja!!
Kalau pk kan balik mmg kecut perut den
Tapi, nak buat mcm mana, bas sajalah pengangkutan yang termampu.haha.
Setiap kali naik bas mmg tak lupa mengucap dulu sebelum tido.
Alhamdulillah, setakat ni takde lagi kejadian-kejadian yg tak di ingini berlaku.
Mintak dijauhkan oleh Tuhan..AMIN..

Dalam pd kita berduka-duka ni,
ada juga kenangan manis bulan Oktober.
Tapi bukan utk che' la!
Tentunya utk Datuk SMS kita!
Awwwwwwwwwww..hensem sgtla dia.
Jatuh cinta berkali-kali tak jemu.haha.
no comment la psl wedding dia pasal tak tgk nikah, nona dan live resepsi.
Dapat tgk sikit jek ms last-last tu.
Sempat kutuk baju Dr Halina potong kek jek.haha.
Mangsa fashion angkasawan.
n yes, sedikit tidak berkenan bila dia tak pandai nak control diri depan guest
sampai kena cuit dgn suami sendiri ms live!isk.isk.isk.
Pepun, sama cantik sama padanlah!
Congratulations to both of u!!=)

cerita wedding che' ???
aduhhhhhhhhhhhhhhh!stuck!
sambung kemudian nnti!


da..

3 comments:

Cik Belle said...

setuju dengan anda cik meeya. kesian la disponsor baju sebegitu rupa. isk3.

Mia-Ina said...

takziah utk keluarga mangsa tragedi itu....

Meey@ said...

cik belle: haha, alamak ingt i sorg jek mek yg kutuk baju dia.mangsa fashionkan dia.haha.nasib dia manis orgnye..

mia-ina: Al-fatihah...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...