Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

SABTU kami

Yeay!!
Puas hari ini bercanda bersama kaka.
Lama SGTT kot tak berjalan-jalan since puasa sampai abis syawal da pun.
Dan hari ini, pukul 11 pg sudah terpacak depan Sushi King @ Juru karena craving mcm nak gila kami.
Hampa, bila park depan kedai-CLOSE.
Bukak pukul 11.30 kot..pehal ko dtg awal sgt.haha.padan muka.
Terkulat tekak.Buang masa sat kt Guardian.
Check-check vitamin sblm nak kawin-EPO, Acid Folic, Pati Ayam Brands, prengnancy test.opsssss~~~
haha.habis sume barang-barang makeup aku tepek.
ok.sharp 11.30 datang balik Sushi King.
Muka bangga sbb ingat kami first customer yg dtg, boleh dpt discount ka.tihi.
FYI, Sushi King tidak ada tanda halal yer..dulu ada.la ni takda da.pasai diorg serve some foods yang contain of wine~~ just a little, but still HARAM to eat naaa.
But, don't worry for Muslim, just 3 dishes saja yg ada alcohol.

1) Saba Misoni & Agedashi Tofu Set


2) Ikura


3) Semua jenis "Unagi"

kredit picture to:http://www.eatbitemunch.com/

Being alert okey. Ni pun, tadi tanya dengan waiter Melayu tu.

Depa mmg da kenai sgt kami pasai couple ni salu masuk Sushi King tapi tak kawin-kawin.haha.

Yang lain sume halal dimakan, TAPI those yg ragu-ragu nak makan.

PLEASE DON'T EVER enter Sushi King.
haha.makan tanggung sendiri na.

Kami tobat tak makan Unagi lg, pasai before ni mmg tak tau HARAM.

Bila pinggan colour-colour tu duk berkeliaran tepi kami, mmg main sambar jek,
asal sedap. Lagi-lagi udang Tempura.Unagi pon sodappppp.hihi.

Pastu, kami g shopping mall.
G survey barang hantaran tapi haram satu apa tak beli.Da kata survey?
Sume department store kami singgah.
Abih sume almari display kami bongkar.
Sampai bau kopi pun da wangi macam Estee lauder.
Bentang pulak kertas kalkulator depan salesgirl.Kira-kira geleng kepala.
haha.bye2 jumpe nnti year end sale.
Kesian salesgirl tu.hihi.
mmg tunggu YES la!fuhhh..tercium lagi bau sexy perfume Aigner Starlight,
rasa mcm nak makan bau Lancome punye Miracle.
eh, tunggu Krismas punye sale lah!

u all boleh bg suggestion perfume apa yg besh?boleh tak?
Honestly, i mmg tak pernah pakai perfume mahal-mahal.
Sebab i suka tukar-tukar minyak wangi.
Paling mahal pun Bodyshop.
Paling cikai AVON jek time sale.haha.
kesian kan?heeee.da kawen nak jugaklah wangi2 utk sumi eh suami.
tapi bau tiak suami paling sexiest the ever la kot.
haha.g cium skang cepat.
opsssssss!!
daa...


p/s: Alhamdulillah, today diberi kelapangan rezeki utk booking kereta baru kami..=)



1 comments:

Mia-Ina said...

carrolina herrera wangi & so sexy....hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...