Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Hantaran Nikah

Inilah masa yang sesuai untuk hapdet hantaran nikah pasal semalam sy da spt slash satu brg!
yeayy!!

Hantaran kaka to me:

* Mas kahwin + Emas*
*Sejadah+Al-Quran*
* Towel + toiletries*
* Handbag + loafer*
*Makeup/Perfume Set*
*Cake*
*Chocolate*

Hantaran from me to kaka:

* Pen set*
*Wallet+belt*
*Kemeja+ pants*
*Body Kit/Perfume*
*Cake*
*Chocolate*
*Fruits/Manisan*
* TAK TAHU*

*TAK TAHU*

Sapa boleh bg suggestion utk dua dulang lagi tu?
Series tak larat nak pk.
Bila tanya kaka, jawapannya: beli jekla pape.
Beli cincin taknak, beli gadget taknak, beli jam taknak *_*
Pelik.
Kalau tanya ngan i, mesti tak cukup dulang dia kena bagi.
haha.Dasar!!

Boleh tak tukar perempuan bg 7 dulang, lelaki bg 9 dulang?
Sapa yg buat rules sebelum ni kata perempuan kena bg lebih dari lelaki?
ha?cakap.cakap.



hehe..=)

6 comments:

sharifuddin N shakina said...

sirih junjung? handphone xnak plak kan?hehe..kasut?

Kina latest blogs on dapat buffered earning ke2 & ke3""

Khumaera Ismail said...

salam ziarah.. =)

rasenye hantaran bykkn mknan pun tape jgk kn..hehe~ade je yg buat hantaran lelaki n pompuan same bilangannye..cume terserah na ikut adat atau ta..itu aje..

Cik Belle said...

sireh junjung tak perlu eyh meeya? makanan lain la kot. =)) tafsir Al-Quran? buku-buku ilmiah (wrap cantik-cantik)? kasut nakmo? baju melayu?

Meey@ said...

sharifuddin N shakina: hi dear!kami da sepakat, taknak ada sirih junjung/tepak sirih da.lagipun ms tunang aritu da bg.hp gadgetkan?xmau.wlupun hp en tunang sudah seperti hidup segan mati tak mau!haha.kasut?baru jek beli b4 raya aritu..haha=p

khumaera ismail:hi!=)
hihi.da sepakat nk bg mknn cuma 2-3 saja.ada eh yg bg sama?tak tau plak.tpi sy duduk kg, benda-benda mcm ni tipikal sikit.*_*

cik belle: sirih junjung takmoh da belle.
tafsir + buku2 ilmiah mcm besh jgk..ada cth ke camner nak wrap cantik2?hehe=)
kasut=takmau
baju melayu=lagi la en tunang takmau.haha.pening mek nak pk!*_*

anaztasias einz said...

hi dear,, perempuan kena bagi lebih kan. tapi kawan saya kan dia selamba je buat 7-7 hahahaha parents dia sporting walau nenek dia bising hehe

masmOna said...

em, semua pun tak mahu nih.
meeya kasik MAKANAN je lah. jimat sikit :P
kuih muih ke *tibai je* haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...