Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Kami Bakal Pengantin Kuning

43 days lagi nak kawen baru decide wedding theme colour!
Gila kan!haha. agak2 ada tak b2b kat luar yg buat keje gila mcm i jgk?
hahaha=p

Sakit ok telinga sbb tiap-tiap hari kena 'tocer' ngan mak psl warna tema. semua warna dia da sebut, tapi satu pun x singgah kat telinga.last-last i bilang pada mak..i nak kawen warna satu malaysia. biru ada,putih ada, kuning ada, merah ada.muahaha=p terus senyap.hihi.

Mesti korg pelik kenapalah benda theme colour yg sgt2 la penting tu i boleh buat dek jek kan?
Salah satu sbbnya adalah i ni rambang mata orgnya.tgk org ni kawen warna pink, nak warna pink.opss pink rejected colour.nak colour purple, side tunang dah cop awal-awal. nak colour marron, tapi tak jumpa baju yg cantik. and the another reason is i ni mata hijau.yup, i like green. kalau boleh i nak avoid green as my wedding theme colour pasal sume org dalam rumah ni da bosan tgk saya dgn hijau.muahaha. ok ok, hijau takmo.=p

then nak dijadikan cerita, i sewa baju di prt buntar. Nama kedai D'Ratu.=)
Gila lagi sekali!haha=p padahal kawen kt batu pahat.
Kadang-kadang rs mcm carca marba jgk wedding aku ni.
haha.

Awal bulan disember lepas i pernah pergi utk place booking baju.
Tapi masa pergi tu, byk baju yg keluar-masuk sbb disember kan cuti sekolah, so rmi yg kawen.
Then butik suruh kami dtg bulan januari sbb time ni org kawen kurang sikit.
Dari luar kedai jek sy da geram tgk baju kt patung tu!!
haha.tapi kena sedar diri sikit, kdg2 bila tgk kt patung cantik, bila da pki kt bdn sendiri..omg!mcm nak pecahkan cermin jahat tu.muahaha.

We decide nak pilih baju yg sopan sikit of course tutup punggung.
so, kebaya labuh adalah yang terbaik.
pilih punya pilih ada dua choice colour-kuning and kelabu-silver

first try warna kuning!
omg terus jatuh cinta.
tapi saya takut dgn warna kuning.haha.sbb mcm sakit mata sgt!haha.
tapi setelah diconsult oleh pekerja butik dan en tunang,
tiba-tiba dpt semangat kuning.muahaha=p
feeling2 diraja gitu.plus, baju yg kami pilih tu, baru dua org pakai.
warna yg sgt rare kan utk wedding kecuali anak-anak rajalah!haha=p

balik-balik jek terus google!

sy dpt inspirasi dari ini:



kredit to: jangguttouch


kredit to: http://syaeyna.blogspot.com


kredit to: tintacreative.com

kredit to: xora!!

warna kuning lambang keagungan!
daulat tuanku!=)

8 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

mcmn boleh dpt baju smpai parit buntar tu.. jauh bebenor..huhu

Xora said...

amik kuning sekarang!!!! :p hehe.. ok fine, i'm bias :D

wafa azman said...

bright colour for bright future..
meeya, kuning mmg sesuai dgn ur skin colour! u will look gorgeous! ;D

miss eGie said...

wahh... cun2..
kuning mata hitam i.. ;)

Reen Tart Nenas said...

meeya. okey la tu kuning. kata raja sehari. takpe kalau kite lebih outstanding dari orang lain :)

miss puteri said...

dear! nak tanya.. vendor kat parit buntar tu, ada link blog dia tak??

Meey@ said...

♥ Kasut Pink ♥♥: sy study kt smpdn nibong tebal-parit buntar-bandar baharu.hihi. almost 6 years duduk sini rasa mcm takleh tinggal prt buntar.

Xora: yesss of course.already book and paid.tq sbb inspired me.=)

wafa azman: suka slogan tu.bright colour for bright future.cewahh~~ haha.minum innershine utk wjh lbh berseri!=)

miss eGie: haha.pakai cermin mata hitam jgn lupa!

Reen Tart Nenas: mesti takde org yg berani pki kuning dtg kt wedding i kan!haha=p

miss puteri said: sorry miss puteri, link blog takde la..u location kt mn?kalau nak pergi terjah u i bole bg direction..=) e-mail saja k?

miss puteri said...

kat pahang, tapi majlis tandang nanti kat parit buntar.(~_^). diorg ada email tak?? tak sempat nk terjah lagi nak tanye quo dulu.hee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...