Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Tema Nikah 2

olla! morning all!
pagi ni ada mood sikit nak update blog.hihi.
as satu dunia tahu..amboi bajet diva, haha!
my theme colour for nikah adalah baby blue.
so sapa yg pernah baca entry ini, terima kasih kepada yg mengomen dan yg berikan idea-idea yg bernas utk pemilihan combination warna tema sy. luv u la bebeh.=p
saya dengan ini sebulat suara memilih baby blue and pink or beachypinkblue as my official nikah's theme.
tepuk ramai-ramai sekarang!=)

pink is sweet.tapi bila check balik combination colour tu, napa sy tak amik blueyellow ek?
yellow kan official wedding theme colour saya?pink dgn kuning warna yg sangat jauh beza.mcm tak match langsung kan.ok cuba korg bygkan lepas nikah i bersanding atas pelamin yang bunganya maybe ada kuning-kuning sedikit then i stand there dgn baju nikah warna blue, my bridemaids pakai shock pink and my bunga tangan will be pink juga.
ce bayangkan..bayangkan..
OMG!!! ok sedikit tergugat disitu..
*bridezilla*
ok the point is kalau boleh pelamin i tu biarlah masuk dgn warna kuning-blue-pink.
boleh? mcm mn???
kena tukar tema kaler nikah plak ke?tapiiiiiiiiiiii kain bridemaids sy da di beli!!*nanges*
sedikit padan muka disitu..=(

nikah shoes dan kain utk bridemaids sudah dibeli sblm buat keputusan utk pilih kuning lagi.
ini dia.i reveal la.takde nak sneak peek pun.haha.tak suspen betul.




shock pink nak kawan dgn kuning?
erkkkkkkkk..nak pegi nanges.


bai!

3 comments:

K.I.N.A said...

hehe..nk kawen ni warna asyik nk btukar2kn..dilema warna..waaaa..

ElyaElmo said...

oowh tu shocking pink kee??
dear..elya pernah nmpak wedding planner matching kan yellow and pink....tak jumpe website nyeee

realriyana said...

terang jugak pink tu..
apa kata nnt bagi bridemaids pegang bunga kaler light yellow ke... tak la terlampau kontra dengan pengantin saja. just my 2 cents. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...