Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Senarai Harga Bunga

Seperti yang dijanjikan, ini list kedai bunga yang sempat i jengah sekitar Batu Pahat

1. Yamano Florist

44. Jalan Kundang 4, Taman Bukit Pasir

Rose = RM1.60/pcs
= RM1.20/100pcs
Carnation = RM1.60/pcs (local)
Kekwa = RM14.50/bundle
each bundle ada dalam 12-14 tangkai. tak tentu pasal kena ikut
Baby breath = RM18.50/bundle
Wet Sponge = RM2.50/pcs

Comment: Kedai ni mcm tak terurus sikitla..kedai lama kot.hihi.tapi harga ok jgk.last time masa tunang, i beli bunga kat kedai ni.tapi x byk pilihan warna bunga.

2. Xin Florist
30, Jalan Kundang 3, Taman Bukit Pasir

Rose = RM2/pcs
= RM1.80/100pcs
Carnation = Murah sikit compare to rose dalam RM1.80/pcs (local)
Kekwa = RM18.00/bundle
each bundle ada dalam 12-14 tangkai. tak tentu pasal kena ikut
Wet Sponge = RM2.50/pcs

Comment: uuuuuu..masuk kedai ni mcm besh sgt.wangi jek!
Kedai kecik tapi eksklusif. Flower designer nmpk mcm profesional sgt!
tu pasal price dia pun agak terbatuk-batuk jgk.uhuk..

3. Lili Florist
20-4 & 20-5 Jalan Mohd Akil

Rose = RM2.00/pcs
= RM1.80/20pcs
Carnation = RM2.00/pcs
= RM1.80/pcs (import)
Kekwa = RM 1.50/pcs
RM15.00/bundle
each bundle ada dalam 12-14 tangkai. tak tentu pasal kena ikut
Wet Sponge = RM2.00/pcs

Comment: PR bagus. Kedai besar and banyak bunga!hihi.kedai ni antara florist yg da lama kat BP.wet sponge paling murah, RM2/pcs. Kekwa pun murah!=)

4. Best Florist & Gift Centre
20-4 & 20-5 Jalan Mohd Akil

Rose = RM1.80/pcs
Carnation = RM1.80/pcs
Kekwa = RM 1.50/pcs
RM16.00/bundle
each bundle ada dalam 12-14 tangkai. tak tentu pasal kena ikut
Wet Sponge = RM2.50/pcs

Comment: Tersangatla byk bunga kekwa yer!adoiii, smpi juling2 mata. Semua colour ada! Best Florist ni kat Bus station batu pahat bg sapa-sapa yg tak tau. Seberang jalan kedai siap ada nursery lg!huhu. Kedai ni boleh kata pemborong kekwa sbb byk kedai-kedai cina and india amik bunga dari dia.

ok, tu jek maklumat tntg harga bunga yang boleh dikongsikan
Survey sudah, so it's time to choose the best florist!
hihi.

da

5 comments:

jooleata said...

hihi.. thank meeya.. bnyak sungguh u da tolong i.. i kt KL skrg.. susah nak survey kt BP.. :(

you nnti make up amik kat mana?
*off topic* hihi

Meey@ said...

jooleata: hi!hihi..welcome!takpe, sharing is caringkan!

makeup amik kt kedai pengantin jek..hihi.

ElyaElmo said...

alaa..nk senarai harga kt kl punyeee..hihihi

Cik Yana said...

gud info. tq!
:)
ade info utk gubahan bunga x?

Meey@ said...

cik yana: welcome dear=) utk gubahan bunga boleh try tgk label deco hantaran..;P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...