Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Banner Printing Service

Hai semua!!=)
Harap sihat-sihat saja harini ye!

I received an email from K.Niza (silent reader)  yg bertanyakan mengenai banner untuk backdrop pelamin yg i tempah utk wedding last time.


I will share with u all juga especially for b2b from BP yg sedang mencari-cari printing service sekitar Batu Pahat.

Fyi, i tempah banner yang agak besar iaitu 7" X 6".So total is 42" persegi.
There are 2 types of banner; Sintetik dan Tarpauline.
Opppss, jgn tanya i apa beza both sbb i tak pakar.T____T
Tapi, kalau dari segi harga, sintetik type lagi mahal dan finishing banner juga kita boleh pilih sama ada nak matte or glossy. Selalunya sintetik ni utk indoor banner which is tahan pudar .
Tarpauline pula is normal type la yg biasa org buat bunting.
Juga ada 2 jenis;  indoor dan outdoor. Dari segi harga, indoor lagi mahal dari outdoor.
That's the basic lah!

And for my case, banner i adalah jenis Tarpauline for outdoor (yang murahhhh jekkk!)
haha.;p
Most kedai akan beri harga berdasarkan RM**/segi.
Kena rajin pi survey byk kedai la yer sbb before i came for this vendor, i ada buat survey di sekitar Parit Raja dan harga sgt-sgt mahal melampau. I know lah sbb dulu masa kat universiti, selalu kuar masuk kedai printing.
So, i tertanya jugaklah tak kan harga boleh jauh beza sgt padahal type & finishing sama je kot!
Total amount pun around RM120. MAHAL hokeeyy! Mintak kurang pun xboleh =( 
dah la i pengantin bajet!T____T

so, i decide to survey and survey again sampailah i jumpa kedai ni yg super duper affordable.
hehe=p

So, total is RM78 only for 42" persegi. 
Haaa, ce kira berapa ringgit per kaki i dpt kt kedai ni?
=)

so, below the details; 

The Magic Artz Printshop

Address: 
G-01, Plaza Lian Hoe, Jalan Abu Bakar
Batu Pahat, Johor
Direction:
Dari Odean Batu Pahat (Mee Bandung yg sedap tuuuuu!) follow jalan sehala (ke kanan)
dan kedainya di sebelah kiri bangunan jln sehala tu.
Services:
Name card design, sticker print & cut, uniform shirt, enlarge photo,colour photocopy, print photo on t-shirt and etc
Phone No:
07-4345111 / 012-7782277
E-mail:
themagicartz@yahoo.com

arghh, rindunya nak bersanding lagi!awwwwwww~~

dadiduuuuu
=p

9 comments:

bahIRAh said...

Syukur jumpe blog kak miza ni..tak tau nk bterima kasih mcm mane lagi..ira mmg tgah cari tempat printing backdrop pun! mmg nak sgt buat mcm catriona ross.. terima kasih kak..ira doakan rumahtangga akak bahagia sampai syurga :)

Meey@ said...

alololo..=) welcome ira!tq juga doakan akak.hihi.
suka je nak share cuma kdg2 idea xde. kebetulan ada readers tanya, so akak share dlm blog jugaklah.gud luck for ur prep ye! *hugs* =)

Cik Zimie said...

RM1.90 kaki persegi kot.:p

murah!!!hehe

iedayah said...

meeya,btul 2 rase nk sanding 100x bl tgk kwn2 bru khwin kn..ahahaha

Meey@ said...

Zimie,

alamak tokey printing bg komen plak.ngehngeh..=p murahkan zimie?hehe;p

Meey@ said...

iedayah,

yelaaaaaa dayah!!i pun rindu gila nak sanding lagi.naik pelamin org jekla kita..hehe=p

wailin said...

uhh cantekkkk...nyesal tak tgk awal2..

Meey@ said...

wailin: tq!=)

Noor Ashikin said...

salam kedai ni dh close dah....emm sempatle order buku bil kat situ..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...