Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Segmen: What's in my bag?

 Dah lama tak kena tag, tiba-tiba hari ini kena tag pulak dgn mommy yun.
hehe.
Tajuk tag adalah What's in my bag?
Dah macam segmen Fuhhhhhhh plak terjah-terjah beg orang.ekeke=p

Nak tgk apa ada dlm handbag i?
wow, nervous nak bagi korang tgk!!
mcm nilah kot perasaan artis & selebriti kat Fuhhhhhh tu kena terjah dgn reporter.
*feeling artis ler plak*
hihi.

tanpa membuang masa...
jeng..jeng..jeng..


what's  always inside my bag?

1. CR wallet *kesayangan*
2. Purse coin *my wedding doorgift*
3. Estee Lauder (EL) makeup bag- In2it powder foundation, Maybelline mascara, EL lipstick, EL shadow   palette, EL blusher, EL lip gloss, Avon eyeliner (black), mirror, victoria secret body& hand lotion *punyalah byk tapi tak reti makeup juga..iskkk*
4. Handphone Sony Ericson *2 years old*
5.  Buku ASB *harta* 
6. Calculator *important time shopping*
7. Notebook *to jot down anything/shopping list*
8. Pen 
9. Buku Al-mathurat & buku Yassin
10. Buku Receipt *for business purpose, not cheque book ya, kahkah ;p*
11. Pad & pantyliner *spare*

Yang takde: 
1.  Nikon camera *sedang guna for catch picture*
2. Matrix student card *for  any discount purpose ;p*
3. Celcom broadband *ni tgh online*
4. Victoria Secret body spray *busuk-busuk boleh spray*

To lanjutkan tag ni u all just perlu:

1. Salin tajuk: Segmen: What's in my bag?
2. Copy dan paste gambar Banner atau Header kat atas tuh serta link kan ke post ini
3. Tag beberapa blogger korang nak
4. Publish dan letakkan url entry korang di sini.

Nah sekarang masa utk korang pulak kena terjah.
wakakaka=p
no paksaan ye. ini suka-suka jek.
sesiapa pun boleh buat.

time for me to tag:
1. SK
2. Raihan 
3. Atia
5. Farrah Farhana
6. Scha Nur

oppss, nak tag ramai-ramai xdptlah ye, so kalau yg tak ditag tu bukan bermakna dilupakan!
sila buat diblog korang ye dan jgn lupa tinggalkan link kt post ni.
best jugak kadang2 nak tau privacy org ni kan.
ngehngeh
;p


2 comments:

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

ok kakak! baiklah. malam ini saya terjah beg saya :P

Cik Puan Mimi said...

meeya~ u saje nk bg malu i sbb beg i mmg bersepah2..kahkahkah..btw, thanks for tagging! :)
insyaAllah saya buat.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...