Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Sesi Transform

sejak kereta Kanch dibawa pulang ke Johor, seolah-olah i sudah patah kaki

T_________T

kalau mau ke mana-mana dah kena bawa kete hubby plak which is sgtlah tak best pasal kena g hantar dia keje, balik plak kena amik, serupa driver tak berbayar gitu.ekekeke.
paling malas bila keluar nak amik si suami ni kena tukar baju bagai plak.
tahu-tahu ajekla kalau kt rumah, sexy mexci kdg2 'anak2' pun tak pakai..kahkahkah=p
tapi, xpe i ada baju TRANSFORMER khas readymade punya
iaitu.....





































 Ini!!


haha.jubah ni mommy yun yg belikan masa dia pergi umrah awal tahun lepas.
hihi. so, dari tergantung dlm wardrobe baik pakai.
so, each time hantar n amik hubby jubah nilah yg akan disarung tanpa ada keraguan
Lepastu pakai tudung stok besar-besar punya nak cover dada ( . ) ( . ) ;p
haha.
gilakan? nasib baik office hubby 3km jek dari rumah.
dah peel cenggini, jgn plak si suami ni ngada2 nak suruh singgah menyinggah mau tinggalkan jek tepi jalan tu.ngehngeh.

boring sebenarnya harini sbb hubby xde (bukan hari-hari biasa pun dia xde ke?;p)
hubby kena g jitra, ptg karang baliklah tapi mcm bosan sgt
lepastu mcm rindu sbnrnya..(^_^)
hihi. ngada kan?nak kena lempang kot.haha

lepastu dah rindu-rindu tu terpandang plak bouquet hubby bg masa konvo last time.
Walaupun dah kering kontang, tapi still cantik
Tapi lagi cantik kalau x kering langsung. Merah roses tu mmg memberi berahi lah.;p 

Pandai suami pilih bunga, dia kata bouquet tu dia suruh org bunga tu custom made special utk isteri kesayangan dia.
Tapi, i tgk biasa jek..haha.oppss, sorry bang.hihi.
Ntah bila lagi nak dpt bunga mcm ni sbb suami i ni bukan stok mat2 bunga!hihi
Ini punya bunga pun da remind seminggu sebelum konvo kotttttttt!
kahkahkah=p

xpelah, kering-kering pun i sayang nak buang.
So, mak awal awal dah pesan bunga ni besok dah kering letak dlm pasu.hihi.
Kebetulan ada pasu tinggi kat rumah, so i TRANSFORM lah dia menjadi hiasan kat rumah.



x cantik ek?;p

4 comments:

ni@ @in said...

cantik bunga tu..ain pom simpan lg bunga2 yg dia hadiahkan..dah kering gak..tp syg nak buang..n dh dpt idea camne nak wat..thanx puan meeya(^__^)

Meey@ said...

ni@ @ain,

betul, syg nak buangkan?ain boleh letak dlm pasu kaca buat deco kt rumah..=) hihi.welcome dear!

~YUN~ said...

nyah,kalau orng nampak dr luar kan,sti ingt isteri lecturer ni mesti ustazah kan??hehe!

Meey@ said...

mummy yun,

yela, esp pak guard kot.keluar masuk aku asik pki jubah n tudung yg sama ja.haha=p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...