Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

For Your Beautiful Bridesmaid *updated*

*opss, scroll below for the latest entry*

Happy monday blues!;p
Boringkan hari Isnin? Tapi bg surirumah mcm i hari Isnin adalah hari hari yang sama macam hari lain. hehe..
Alahai, ntah bila boleh start keje ni..U_____U
hope kwn2 semua doakan yer moga-moga adalah rezeki sy dpt keje nnti!=)
Amennn..


Skrg ni trend bridesmaid/dayang-dayang untuk majlis resepsi perkahwinan mmg sgt popular kan?
Seorang saja dayang tak cukup, mesti mahu 2, 3, 4, 5 dan lagi ramai lagi seronok.
Sangat feeling QUEEN gitu.hikhik.

Brides sekarang sudah semakin kreatif macam orang yang sedang membaca entry ini juga  
*senyum sorang-sorang lah tu* hihi.
Baju untuk bridesmaid mereka pun kalau boleh mahu gempak-gempak juga.
Tapi haruslah jangan sampai over shadow pengantin ye x.hihi.
And the common dress for bridesmaids yg selalu org kita pakai adalah seperti baju kurung, kurung moden, kebaya, matching, kaftan dan tak juga mini dress. haha=p

Dan kalau perasan, trend baju bridesmaid skrg ni xde dah bunga2 penuh dan berwarna warni kan?
Less is better than more kata org. Plain saja pun dah cukup asalkan pandai main colour.
Tapi, korang tahu x selain plain dress, polkadots and stripes design juga menjadi trend dan kegilaan bg org putih. Mereka kan sangat suka kan keunikan!
hehe.

Antara yang sempat i google:





mcm baju penjara.kahkah.
Cool gila kan? 
So, kalau ada antara korang semua yang nak bridesmaid korang nampak unik tetapi tetap kelasss lah kau maria, haha! cubalah idea ini dan yang paling penting kena dgn design dress nya!
Maybe boleh consider kaftan atau matching (polkadot/stripes with plain) with modern kurung.
Awwwww, mmg comel kaw kaw lah!
=)

ok, kita sudah masuk tujuan sebenar!hihi;p
So ladies, skrg ni i tgh promote the latest collection from online shop yang mana i nak offer for all of you yg sedang mencari cari kain untuk ur beautiful bridesmaid, hmmm maybe u can consider on me =)

Antara koleki terkini adalah:

Really heart this..Comel tau!
suit with vintage theme

comel!!

for striped dress sgt cantik!



 Want more?
Jumpa sy di FB Asal Benang Jadi Kain
^_^

 Material: 
Chinese Silk ( Ala satin, berkilat sedikit)
Panjang: 
4m bidang 45
Harga:
At shop i jual RM38, but i ada special price and offer for all blog readers.
So, e-mail/pm me ok;p

Act, i have a few designs and colour lain juga tapi i cuma akan ambil sample if ada permintaan.
So, i will open this offer for a week to give u masa untuk fikir dan berdiskusi with your beautiful bridesmaid.
Just email me or boleh pm di Facebook-just search Asal Benang Jadi Kain..=)

Ada sesiapa yang berani nak buat polka dots and stripes theme??
Mesti cute gilakan!
^_^

p/s: sticky post until 24 October 2011.














11 comments:

Cik Puan Mimi said...

waaa..meeya jual kain cantik2~
yg black n white cantik! :)

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

Woaaah! Selamat Hari Isnin K.Miza!

Farrah minat yg CS13♥♥♥

Fariza said...

xda bridesmaid T_T.
CNTIK2 kain itu

Cik Zimie said...

yang gelak2 'mini dress' tu mesti teringat bridemaids memey kan.hahaha

btw memang i pun terfikir+berangan nak ade bridemaids / dayang comel2 pakai style baju polkadot.mesti comel gila.tapi berangan jela.aritu cakap kt my mom tapi dia macam kurenggggg setuju.huaa

Meey@ said...

Cik Puan Mimi,

weeeeeee..byk lgi yg cantik dlm new batch.nnti mimi add sy diFB ya!=) kalau berminat, inform je ye.=)

Farrah:

cs13 da sold out plak.eh, mlm ni akak masukkan yg laaaaaaaaaaaagii cantik2.chekidaut.hehe=p

Meey@ said...

Fariza,

xde bridesmaid, pakai sendiri pun boleh gitu.hehe=p

Cik Zimie,

zimie ni kan mcm tahu2 jek i nak kutuk 'mini dress' si bridesmaids memey tu.kahkahkah=p

ye ke zimie?try la pujuk ur mom kot2 berubah fikiran ke.hehe..coming batch ada polkadots lg comel!cekidaut ok.=p

Rina (◕‿◕)✿ said...

Cantiknye!!!

iedchan said...

Saya dulu ade 6 bridesmaid. Heheh

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

ALA..dah xde ke? Farrah minat! aritu dah pegang kain tu. Memang lembut n sejukk..

Meey@ said...

Rina,
tq dear. rajin2 singgah FB online shop sy yek!=)

iedchan,
ramainya!

Farah,
da ada org reserved mek.new batch baru masuk harini.boleh check FB shop miza k! lg byk comellllllll n cute..=)

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

Farrah nt ade 9bridemaid. nak beli skrg mcam awl je lagi..ok..im cikidaut!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...