Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Our New Baby..=)

Happy Tuesday!=) 

Nak cerita pasal weekend kami yg lepas. Tapi, takde apa yg menarik sgt pun, sbb kami suami isteri melepet je kat rumah. Al-maklumlah bulan tgh mengambang, so xboleh la nak joli2 sakan. kihkih.
So..........aktiviti kami dihabiskan dgn membelek baby baru kami..^_^
ye, kami ada baby!awww awww~
Kesian kt hubby hampir 2 minggu pi cari baby yg berkenan di hati.
Alhamdulillah, akhirnya jumpa jugak..=)
Mungkin sudah jodoh kami.
Hubby lah org paling excited sekali..hehe.
Walaupun baby dah 'besar' sikit, tapi xpelah asalkan boleh jadi peneman & penghibur jiwa lara kami.
Sure korang annoying gila nak baca.
kahkahkah=p

 Baik, baik...meh i perkenalkan baby baru kami,
































































 Tadaaaaaaaaaa!!!

Alololo..comel kan baby baru kami??? kihkihkih.

Plan kami dah lama nak beli motor ni sbb rs sgtlah susah nak kemana-mana kalau ada satu kenderaan saja.
Lagi-lagi sejak i 'patah kaki' xberkereta. So nak ke mana-mana kena pakai kete hubby plak.
Lagipun, tmpt keje hubby xjauh mana, so it's safe for him kalau sesekali nak tunggang motor.
Apapun, still worry kalau time hujan lebat kesian kat dia kan.

So, hubby prefer to buy scooter yg konon-kononya kalau dia bawak scooter tu bajet comel sgtlah!;p
haha. Sekali kauuuuuuu mmg cute gila tahu! Dahlah hubby i tu alololo comel jek, bawak plak scooter dgn helmet kura-kura, awwwww mmg heart melting u know! kahkahkah.
*ye, sy sedang memuji suami sy dgn harapan bila dia baca perenggan ini, dia akan membawa sy candle lite dinner..hehe*

Pastu, sbb lain beli scooter ni juga sbb nak save minyak kereta..=)
Bayangkan fuel monthly kami RM200/month not included fuel to balik kg lagi!
Lagi plak kalau si isteri yang drive, amboi cepat jek minyak tu nak turun dan turun dan turun lagi!
sape lah si isteri tu, sila bgtau..kahkahkah=p
So, kalau sekadar nak jalan dekat-dekat aje better kami naik motor jekan. Boleh juga feeling2 romantik sambil berpelukan. best-best. kahkahkah.
Tapi, haritu first time naik kat belakang, peha sengal gila kot.U___U
haha.

Pastu, paling x best nya, road tax & insurance motor tamat sama bulan dgn kereta hubby!
cantekkkkk sgt lah tu.sila tabur duit jek lah nnti ($_$)

tata!



6 comments:

Anah said...

comel sangat la abg ko tu naik motor..aku pun sengal2 peha kalau naik motor, takat nak ronda2 petang2 tu boleh la..sakan la peluk2 pas ni..keh keh keh

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

Haa..boleh lah Farrah pinjam nt yer kak :P nak p jalan2 kat bt.feringgi..ambil angin laut & bunyi ombak deshuusssh...deshuusssh.....

Meey@ said...

haha.tu lah comel gila..=p seat mcm lebar dan aku rasa kalau naik motor tu kena kangkang besar kot.tu yg sakit peha.hihi.yelaaaaa..peluk kuat tu.kahkah=p

Meey@ said...

Farrah,

haha.sila2 jom ronda feringgi!lama dah tak ke sana tau!

Cik Puan Mimi said...

waaa..minyak kete 200/month?? murahnyeee~
sikit je guna tu..mimi every month mesti 200++ itu x termasuk kete husband lagi..botak kepala. :(

Meey@ said...

Mimi,

murah ke? hubby pergi keje 6km je pergi balik. kereta hubby auto so kalau jln dekat2 makan minyak tau.pdhl x kemana sgt pun!haha.
mimi tukar ngv lah!tapi petrol station masih x byk yg ada ngv kan.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...